KÖZÉPTÁVÚ LOGISZTIKAI STRATÉGIA

Részletes leírás

A középtávú logisztikai stratégia előkészítése 2011-ben vette kezdetét.

A középtávú logisztikai stratégia előkészítése 2011-ben vette kezdetét.

A középtávú logisztikai stratégia előkészítése 2011-ben vette kezdetét. Elkészítésének átfogó célja az volt, hogy létezzen egy elfogadott, más hazai szakterületekkel és nemzetközi elvárásokkal összhangot mutató, a logisztikát gazdasági súlyának megfelelően kezelő horizontális logisztikai stratégia, amely hozzájárul a gazdasági fejlődéshez, növeli a versenyképességet, magas színvonalú mobilitási szolgáltatásokat nyújt, és emellett az erőforrásokat is hatékonyabban használja fel, új munkahelyek és beruházások teremtése mellett. A stratégia összeállításának további célja volt, hogy az abból készülő cselekvési- és ütemterv megalapozott keretet adjon a 2014-2020 közötti EU-s pénzügyi tervezési időszak forrásaihoz rendelhető logisztikai pályázatok kiírásához.

A stratégiaelőkészítő munka az IFKA szakmai koordinálásával, a Logisztikai Egyeztető Fórum bevonásával, számos szakértő, köztük a Befektetői Tanács tagjainak felkérésével zajlott.

A Kormány 1670/2013. (IX. 25.) Korm. határozata a logisztika ágazat 2014–2020 közötti szakpolitikai stratégiája elfogadásárólA Kormány a logisztika ágazat teljesítményének növelésére irányuló célkitűzések elérése érdekében érdekében:

 

  • megtárgyalta és elfogadta a "Logisztikai ágazat szakpolitikai stratégia (2014-2020)" c. dokumentumot,
  • felhívja a nemzetgazdasági minisztert, hogy a stratégia alapján készítsen akciótervet a 2014 évre vonatkozóan, és vizsgálja meg a közösségi források bevonásának lehetőségét a stratégia akciótervében foglaltak végrehajtása érdekében,
  • felhívja a nemzetgazdasági minisztert a stratégia jelentés formájában történő éves nyomon követésére és értékelésére,
  • Megelőzés:
    Az a legjobb hulladék, ami nincs. Sokszor csak egy ötlet, egy szemléletváltás szükséges ehhez. Az irodai papírhulladékot, a konyhai zöldhulladékot könnyedén átminősíthetjük, 1-2 egyszerű újítás bevezetésével. Az IFKA fontosnak és szükségesnek tartja, hogy a hangsúly elterelődjön a hulladékok kezeléséről a megelőzés irányába. Ennek érdekében nyújtunk szakértői tanácsadást és képzést munkavállalóinak, rendezvényszervezőknek.
  • felhívja az érintett minisztereket a stratégia megvalósításában történő részvételre és együttműködésre.

 

A Kormány a logisztika ágazat teljesítményének növelésére irányuló célkitűzések elérése érdekében megtárgyalta, és a 1670/2013. (IX.25.) Korm. határozattal és elfogadta a "Logisztikai ágazat szakpolitikai stratégia (2014-2020)" című dokumentumot.

A Kormány által elfogadott, a más hazai szakterületekkel és nemzetközi elvárásokkal összhangot mutató, a logisztikát gazdasági súlyának megfelelően kezelő középtávú logisztikai stratégia tudatosítása a 2016. esztendőben is folyamatos. Ez előadások, szakmai és ismeretterjesztő cikkek, workshopok és konferenciák segítségével valósul meg. A tudatosításra vonatkozóan részletes akcióterv készült, határidőkkel, feladatokkal és felelősökkel. A stratégiában foglaltak megvalósítása érdekében folyamatosak az egyeztetések a Nemzetgazdasági Minisztériummal, tematikus munkacsoportok foglalkoznak elemeivel, valamint projekttartalmak kerülnek meghatározásra. Ezek a projekttartalmak bemenő információt jelentenek az új programozási időszak egyes vonatkozó operatív programjaihoz, valamint különböző típusú közvetlen uniós források pályázataihoz.

A Középtávú Logisztikai Stratégia letölthető ide kattintva.

Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.