Az IFKA, mint Energiahatékonysági Mentor Szervezet

Primary Menu
2021. október 27.
2021. október 27-én átadták a 12-ik Virtuális Erőmű Program (VEP) energiahatékonysági kiválósági pályázat díjait. Az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. is díjat vehetett át.


A Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. által 2011-ben elindított Virtuális Erőmű Program a legnagyobb szakmai és társadalmi összefogással rendelkező hazai energiahatékonysági program, amelyhez eddig több ezer vállalkozás, iskola és önkormányzat csatlakozott.



Idén az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. is díjat vehetett át: elnyerte az Energiahatékonysági Mentor Szervezet címet. Az IFKA képviseletében Barta-Eke Gyula ügyvezető vette át a díjat. Beszédében elmondta: „A szervezet jelentős projekttapasztalattal bír zöldgazdasági projektek lebonyolítása területén, projektkezelő tevékenysége során célja a hazai vállalatok hulladékgazdálkodási gyakorlatának fejlesztése, anyag- és energiahatékonyságának növelése az ipari szimbiózis és a körforgásos gazdaság elveinek gyakorlati alkalmazásával.”



A Parlamentben megtartott jubileumi díjátadó ünnepségen Szili Katalin miniszterelnöki megbízott, a program védnöke, a Nemzeti Fenntartható Fejlődés Tanácsának alapító elnöke beszédében felidézte: a Virtuális Erőmű Program 10 éve indult. A program mérföldkőhöz érkezett: eljutottak oda, hogy a VEP, Paks után az ország második legnagyobb virtuális villamos erőműve lett. A meghirdetett pályázat célja, hogy Magyarország olyan virtuális erőművet "építsen fel" igazolt energia-megtakarításokból, amely gyakorlatilag kiváltja egy valódi erőmű létrehozását. A VEP-et az Európai Bizottság is díjazta, és mára Kelet-Közép-Európa legnagyobb zöld energetikai programjává nőtte ki magát.
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.