Az IFKA, mint Energiahatékonysági Mentor Szervezet

Primary Menu
October 27, 2021
2021. október 27-én átadták a 12-ik Virtuális Erőmű Program (VEP) energiahatékonysági kiválósági pályázat díjait. Az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. is díjat vehetett át.


A Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. által 2011-ben elindított Virtuális Erőmű Program a legnagyobb szakmai és társadalmi összefogással rendelkező hazai energiahatékonysági program, amelyhez eddig több ezer vállalkozás, iskola és önkormányzat csatlakozott.



Idén az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. is díjat vehetett át: elnyerte az Energiahatékonysági Mentor Szervezet címet. Az IFKA képviseletében Barta-Eke Gyula ügyvezető vette át a díjat. Beszédében elmondta: „A szervezet jelentős projekttapasztalattal bír zöldgazdasági projektek lebonyolítása területén, projektkezelő tevékenysége során célja a hazai vállalatok hulladékgazdálkodási gyakorlatának fejlesztése, anyag- és energiahatékonyságának növelése az ipari szimbiózis és a körforgásos gazdaság elveinek gyakorlati alkalmazásával.”



A Parlamentben megtartott jubileumi díjátadó ünnepségen Szili Katalin miniszterelnöki megbízott, a program védnöke, a Nemzeti Fenntartható Fejlődés Tanácsának alapító elnöke beszédében felidézte: a Virtuális Erőmű Program 10 éve indult. A program mérföldkőhöz érkezett: eljutottak oda, hogy a VEP, Paks után az ország második legnagyobb virtuális villamos erőműve lett. A meghirdetett pályázat célja, hogy Magyarország olyan virtuális erőművet "építsen fel" igazolt energia-megtakarításokból, amely gyakorlatilag kiváltja egy valódi erőmű létrehozását. A VEP-et az Európai Bizottság is díjazta, és mára Kelet-Közép-Európa legnagyobb zöld energetikai programjává nőtte ki magát.
This website uses cookies to function. By continuing to browse this site, you agree to the use of cookies stored on your computer.