EFOP-1.2.9: Család- és KarrierPontok (CSKP)

Details

A pályázat fő célja a foglalkoztathatóság fejlesztése egyrészt a munkáltatói kultúra fejleszté-sével, másrészt a családok támogatásával, kiemelten a nők családi szerepének segítésével. Az országosan nemrég megalakult 71 Család- és KarrierPontból az IFKA 6 központot támogat szakmai munkájával, a területen szerzett tudásával.

Miért van szükség hazánkban Család- és KarrierPontokra?

A hazai foglalkoztatásban – a családpolitikában tett sok-sok lépés mellett – még mindig lehetőséget jelent a kisgyermeket nevelők, vagy egyéb hozzátartozót ápolók foglalkoztatása.

A kisgyermekkel otthon töltött időszak után, különösen a nőknek, nehézkes a visszatérés a munkaerő-piacra: a munkából kiesett időhátrányt jelent a munkáltatóknál, a munkavállalóknál pedig a rendelkezésre álló munkalehetőségek. A rész- vagy rugalmas munkaidős formák ugyanis meglehetősen korlátozott számban állnak rendelkezésre, az egyéni élethelyzetek, a kisgyermek bölcsibe / oviba szoktatása, a nagycsaládosoknál a gyermekek ellátása, az egyszülős családoknál a gyermek(ek) gondozása miatti túlterheltség ugyanakkor pont ezeket a munkaformákat igényelné.

A foglalkoztathatóság javítására adott válasz tehát sokféle lehet: ezeket a lehetőségeket sűrítik és valósítják meg azok a Család- és Karrier Pontok, amelyek ország-szerte létrejöttek 2018. elején.

IFKA Partnerség a Család- és KarrierPontokban

Az IFKA országos is komoly múltra tekint vissza a rugalmas foglalkoztatás és a kisgyermekes anyák munkaerő-piaci reintegrációja tekintetében: egyfajta rugalmas foglalkoztatási tudás- és információs központban számít. Munka Kisgyermekkel programjának megvalósítása óta nagy tömegben kísérletezett azzal, hogy milyen aktív munkaerő-piaci eszközökkel lehet érdemben sikereket elérni a családosok foglalkoztatásában. E tudással és tapasztalattal sikerült 6 CSKP konzorciumban fő szakmai partneri szerepet betölteni.

A 2018. jan. elsején indult három éves projektek Heves, Vas, Komárom-Esztergom, Bács-Kiskun, Nógrád és Baranya megyében kerülnek megvalósításra, minden esetben egy helyi szervezet konzorciumi vezetésével.

Az EFOP 1.2.9 pályázatok stratégiai célja, hogy a társadalomban megerősödjön és általánossá váljon a családbarát értékrend, javuljon a kisgyermekes nők foglalkoztatottsága, az atipikus foglalkoztatási forrnák elterjedésével.

A célok elérése érdekében helyi hálózati, partneri együttműködéseket alakítunk ki a munkáltatók, a foglalkoztatáshoz kapcsolódó szervezetek és a lehetséges munka-vállalók között, valamint minden olyan érintettel, aki lokális szinten is javítani tud a foglalkoztatás szerkezetén, szintjén. A partnerség kialakítása során, helyi szinten 20-40 munkáltatóval, 5-10 munkáltatói szervezettel, és több száz potenciális munkavállalóval leszünk  folyamatos munkakapcsolatban.

Kiket várunk a projekt megvalósítás során?

A hat megvalósítási megyéből:

  • A helyben levő állami, civil és önkormányzati szereplőket
  • Munkáltatói képviselőket
  • Egyéb, a nők társadalmi szerepének javítását, illetve a foglalkoztatás javítását szolgáló pályázati lehetőségek képviselőit
  • Cégeket, akiknek a rugalmas foglalkoztatás kapcsán szervezeti fejlesztésekre, tanácsadásra van szükségük
  • Női munkavállalókat, akiknek nehézséget okoz a munka és magánélet összehangolása
  • Álláskeresőket
EFOP 1.2.9 projektjeinkről további információk az "Emberi erőforrás fejlesztés - EFOP Projektjeink" menüpontban érhetők el: https://ifka.hu/hu/page/emberi-eroforras-fejlesztes
FEL-VÁLLAL PROJEKT
A projekt címe: FEL-VÁLLAL – FELelős VÁLLALkozások a rugalmas foglalkoztatásért A projekt azonosító száma: GINOP-5.3.1-14-2014-00010 A kedvezményezett neve: IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. A szerződött támogatás összege: 154 188 454 Ft A támogatás mértéke ...
Date of Project End:June 30, 2017
Participant:KKV szektor
Type:Hungarian
MUNKA KISGYERMEKKEL
Az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. Munka kisgyermekkel program (MUKI) nevet viselő projektje az Új Széchenyi Terv által támogatva 2012 májusa és 2014 augusztusa között.
Stefkó Judit
HR tanácsadó, tréner, projektkoordinátor
Tel: +36306086592
Email: stefko@ifka.hu
Date of Project End:
Participant:kisgyermekeseket alkalmazó vállalatok
Type:Hungarian
MICROPOL
A nemzetközi program célja a távmunka-állomások létesítése és népszerűsítése, illetve azok széles körű alkalmazásával kapcsolatban szakmapolitikai ajánlások megfogalmazása.
Horváth-Karip Krisztina
szervezetfejlesztő, közgazdász, jó gyakorlat szakértő
Tel: +36709071746
Email: karip@ifka.hu
Date of Project End:
Participant:vidéki régiók
Type:nemzetközi
EFOP-1.2.9: Család- és KarrierPontok (CSKP)
A pályázat fő célja a foglalkoztathatóság fejlesztése egyrészt a munkáltatói kultúra fejleszté-sével, másrészt a családok támogatásával, kiemelten a nők családi szerepének segítésével. Az országosan nemrég megalakult 71 Család- és KarrierPontból az IFKA ...
Horváth-Karip Krisztina
szervezetfejlesztő, közgazdász, jó gyakorlat szakértő
Tel: +36709071746
Email: karip@ifka.hu
Date of Project End:March 31, 2021
Participant:Unnamed
Type:Hazai
| 1 / 1 |
This website uses cookies to function. By continuing to browse this site, you agree to the use of cookies stored on your computer.