Interroll Szállítópálya Innováció Bemutatkozása Automata Aprócikk Raktárban

Ipar 4.0 és digitalizáció
2018. július 24.
Az Ansorix svájci rendszerintegrátor vállalat automata aprócikk raktárt létesített a svájci Zürich Egyetemi Kórházának. A raktár sűrített levegő nélküli görgőpályái az Interroll Moduláris Szállítópálya Platformján (MCP) alapulnak.


Az Ansorix által tervezett és kivitelezett aprócikk raktár a Zürichi Egyetemi Kórház (USZ) által megbízott új, a Zürich melletti Schlierenben lévő logisztikai és szolgáltató központ szíve. Ez a központ biztosítja az USZ számára az árukat és logisztikai szolgáltatásokat.

Az USZ orvosilag a legmodernebb, személyre szabott kezelést kínál az összes terápiás területen. Az ultramodern egészségügyi központban 44 különböző klinika és intézet van. Évente kb. 41 000 bennfekvéses kezelést rögzítenek. Ezen kívül a klinikai komplexum több, mint 500 000 járóbeteget regisztrál.

Annak érdekében, hogy a kórház a jövőbeli igényeknek is megfelelhessen, egy új tárolási rendszerre volt szüksége, egy olyan modern megoldásra, amelyet a kórház elvárásaihoz igazítottak, és csökkenti a működési költségeket. Az is fontos volt, hogy az új logisztikai infrastruktúra minimális költséggel és működési zavarral, rugalmasan bővíthető legyen.

Az Ansorix a Kaufmann Systems AG (Hiztkirchben, Luzern mellett található cég) technológiai megoldását választotta. A két vállalat tudásprofilja - mivel mindketten partnerek az Interroll Csoport Rolling On Interroll programjában – tökéletesen összeillik.

„Ugyanúgy, mint a korábbi projektekben, a Kaufmann Systems-el az együttműködésünk tökéletes volt. Az ilyen projektekben elengedhetetlen, hogy olyan tapasztalt partnerünk legyen, akiben minden tekintetben megbízhatunk. Ez pedig a Kaufmann System-el garantált.” – magyarázta Vera de Vries, az Anorix Systems AG Értékesítési és Marketing igazgatója.

Az új raktár kapacitása 3 024 tálca tároló/kiadó gépenként. Ezek MCP rendszere, a beépített 24 V-os Roller Drive-al azt jelenti, hogy a különféle méretű tálcákat túlnyomás alkalmazása nélkül lehet továbbítani. A tálcákat leveszik az önhordó tároló állványokról, és a négy kiszedő állomásra viszik. A termék tálcáknak a tárolóból való szállítása után az állomások mindegyike szétválasztja az üres és a teli tálcákat. Két további szállítópálya viszi az üres tálcákat a kiszedő állomásra megtöltésre.

Az Interroll MCP rendszere – az USZ projektben az alapvető kapocs az aprócikk raktár és a kiszedő állomások között – egyértelműen moduláris plug-and-play rendszer, és emiatt könnyen létrehozhatóak vele olyan magas színvonalú és rugalmas anyagáramlási megoldások, amelye könnyedén bővíthetőek. Az integrált 24V Roller Drive garantálja az ellenőrzött, az aktuális igényekhez könnyen adaptálható és kiugróan energiatakarékos anyagáramlást.

Forrás: Logistics Business

     

 

Hírek

Ipar 4.0 és digitalizáció
Már 100 alkalommal vettek részt a hazai kkv-k mintaüzem-látogatáson a Modern Mintaüzem Program keretében
2022. április 22.
Szegeden, a Florin Zrt.-nél került sor a századik mintaüzem-látogatásra április 21-én. A fertőtlenítő- és tisztítószereket, valamint kozmetikai termékeket gyártó cég már 3 alkalommal nyitotta meg kapuit az érdeklődő vállalkozások előtt.
Ipar 4.0 és digitalizáció
A vállalkozások egymástól is tanulnak a Modern Mintaüzemek Programjában
2022. január 20.
A Modern Mintaüzem Program célja, hogy olyan cégeket támogasson, amelyek otthonuknak érzik hazánkat, és amelyek meg akarják nyerni a 2020-as évtizedet az élvonalbeli technológiák megismerésével és alkalmazásával. Így lesz a magyar gazdaság high-tech és zöld, és így lesz tartósan munkája a magyar embereknek - mondta György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár csütörtökön Győrben, a modern mintaüzemek első regionális találkozóján az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közleménye szerint.
Ipar 4.0 és digitalizáció
Átadták a Nemzeti Kiválóság Díjakat
2021. november 23.
Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter 2021. november 22-én, a Pesti Vigadó Dísztermében adta át a Nemzeti Kiválóság Díjat azoknak a vállalatoknak, szervezeteknek, amelyek a humánerőforrás-gazdálkodás, a szervezeti célkitűzések és stratégiák, az alkalmazott értékteremtő folyamatok irányítása, a fenntarthatósági szempontok és üzleti eredmények területén kiemelkedő teljesítményt és eredményt értek el.
Ipar 4.0 és digitalizáció
Csatlakozott a 100. vállalkozás a Modern Mintaüzem Programhoz
2021. november 10.
Századik vállalkozásként csatlakozott az NCT Ipari Elektronikai Kft. a Modern Mintaüzem Programhoz - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára szerdán Taksonyban.
Ipar 4.0 és digitalizáció
5. Modern Gyárak Éjszakája - Csütörtöktől lehet regisztrálni a gyárlátogatásokra
2021. november 4.
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) 2021. november 12-én, jövő pénteken rendezi meg az 5. Modern Gyárak Éjszakáját. A gyárak és az üzemek idén hibrid formában fogadják az érdeklődőket: a kínálatot személyes gyárlátogatások és virtuális, online túrák is színesítik; félszáznál több vállalkozás már biztosan megnyitja kapuit az érdeklődők előtt, akik csütörtöktől regisztrálhatnak az eseményre a Modern Gyárak Éjszakája oldalán - közölte az ITM csütörtökön az MTI-vel.
Ipar 4.0 és digitalizáció
Meghosszabbításra került a Korszerű vállalati technológiai mintaprogram beadása
2021. július 20.
Korszerű vállalati technológiai mintaprogram beadási határideje meghosszabbításra került, a támogatási kérelmeket július 30-ig lehet benyújtani.
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.