Virtuálisan várják a gyárak a látogatókat

Iparfejlesztés
2020. november 12.
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium november 13-án, pénteken rendezi meg a IV. Modern Gyárak Éjszakáját.
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium november 13-án, pénteken rendezi meg a IV. Modern Gyárak Éjszakáját. A járványhelyzetre tekintettel a gyárak és üzemek ezúttal online nyitják meg kapuikat az érdeklődők előtt. A kezdeményezés sikerét mutatja, hogy 76 vállalkozás várja az érdeklődőket, akik még regisztrálhatnak az eseményre a Modern Gyárak Éjszakája oldalán .

A programsorozat kapcsán György László, gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy a koronavírus-járvány ellenére is töretlenül zajlik Magyarország újraiparosítása. Az idén online formában megrendezendő Modern Gyárak Éjszakája is ennek a szimbóluma. Az újraiparosításban rejlő legfontosabb kihívás az államtitkár szerint az, hogy bár a rendszerváltozás idején voltak olyan magyar nagyvállalatok, amelyek exportképes kapacitásokkal rendelkeztek, de ezt a tudást hagyták elveszni a korábbi döntéshozók. 2010 óta a kormány azon dolgozik, hogy különféle programokkal és intézkedésekkel - így például a Magyar Multi Programmal és az Irinyi Tervvel - segítse a hazánkban működő vállalkozásokat. Célunk, hogy támogassuk a multinacionális vállalkozásoknál és a technológiaváltást végrehajtó magyar cégeknél rendelkezésre álló tudás elterjedését a tanulni és a fejlődni vágyó hazai kis- és középvállalkozások körében – tette hozzá az államtitkár.

A Modern Gyárak Éjszakáján a területükön kiemelkedő vállalkozások engednek betekintést a működésükbe virtuálisan. Az esemény célja azoknak az innovatív megoldásoknak a bemutatása, amelyek versenyképessé, mintaértékűvé teszik a Magyarországon működő gyárakat, üzemeket. A bejárható gyárak a repülőgépgyártástól a növénytermesztésen át a fertőtlenítőszer-gyártásig lefedik a gazdaság teljes spektrumát. Az esemény hozzájárul a vállalkozói kedv növeléséhez, a fiatalok érdeklődésének felkeltéséhez, a vállalatok munkaerő utánpótlásához, a korszerű technológiák népszerűsítéséhez, valamint ahhoz, hogy a vállalkozások egymástól is tanuljanak, fejlődjenek.

A program során elérhetőek lesznek 360 fokos kamerával készült virtuális séták, gyárbemutató videók, riportfilmek és mini-portrék is. Az esemény közösségimédia-oldalán a követők megismerhetik a „technológia arcait”, vagyis a gyárakban és üzemekben dolgozó szakembereket. A bemutatók megtekintése után a regisztrált felhasználók játékos kvízben tehetik próbára tudásukat. A helyesen válaszolók között a szervezők a gyárak által felajánlott ajándékcsomagokat és egyedi gyárlátogatásokat sorsolnak ki.

A programokra regisztrálni az online esemény  hivatalos honlapján lehet. További információk érhetőek el az esemény  Facebook oldalán.

Forrás: kormany.hu
 
 
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.