Kisbenzinkutak támogatása 2022

Iparfejlesztés
2022. március 16.
A Kisbenzinkutak támogatása 2022 program célja a magyarországi ellátásbiztonság garantálása érdekében a legfeljebb 50 közforgalmú üzemanyagtöltő állomást üzemeltető vállalkozások célzott támogatása.
A Program keretében azon üzemanyagtöltő állomások részesülhetnek támogatásban, amelyek üzemanyagértékesítésből származó éves nettó árbevétele a támogatási kérelem benyújtását megelőző üzleti év adatai alapján legfeljebb 50 milliárd forint. A támogatási program lényege, hogy az érintett vállalkozások az üzemanyagár-stoppal érintett üzemanyagok (95-ös oktánszámú motorbenzin és a dízelgázolaj) 2022. március 1. és 2022. május 31. közötti értékesítése után (azaz legfeljebb 3 hónapra) forgalomarányosan, literenként legfeljebb 20 forint támogatásban részesülhetnek.

A támogatási kérelmek 2022. április 4. és 12. között, illetve 2022. május 1. és 12. között nyújthatók be a https://kisbenzinkutak.ifka.hu/ honlapon.

A támogatási programból adódó feladatok ellátását az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (a továbbiakban: Támogató) végzi.


A program részletes felhívása: Pályázati felhívás a legfeljebb 50 közforgalmú üzemanyagtöltő állomást működtető kisbenzinkutak forgalomarányos támogatására

Amennyiben a tervezettel kapcsolatban észrevétele van, kérjük, küldje el a: vali@ifka.hu e-mail címre.
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.