A HUMDA veszi át az elektromobilitási pályázatok lebonyolítását

Primary Menu
2021. december 3.
Budapest, 2021. december 3. – Decembertől a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. veszi át az elektromos meghajtású közlekedési eszközök támogatási rendszerének lebonyolítását az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft.-től.
A jövőben a HUMDA Zrt. koordinálja az elektromos meghajtású közlekedési eszközök állami támogatású pályázati rendszerét, ez vonatkozik többek között az elektromos autókra és az elektromos rásegítésű kerékpárokra is. A jelenleg is zajló átállás a folyamatban lévő pályázatokat mindössze annyiban érinti, hogy azokat a HUMDA koordinálja majd.

Az érintettek a támogatások kapcsán az elektromobilitas@humda.hu e-mail címen tudnak érdeklődni. A változásokról továbbá a HUMDA közösségi médiafelületein, valamint az Ügynökség honlapján, az https://elektromobilitas.humda.hu/ oldalon is lehet tájékozódni. Az ügyintézés hamarosan a megszokott ütemben folytatódik, addig is a pályázók és a kereskedők szíves megértését és türelmét kérjük.

A HUMDA számára kiemelten fontos a kevésbé környezetszennyező, zöldebb közlekedési eszközök minél szélesebb körű használata, a modernebb járműállomány és a fenntarthatóság. Az Ügynökség szeptemberben vette át a Zöld Busz Program koordinálását. Azóta több sikeres demonstrációs mintaprojektet szervezett, köztük az „e-ULTIMATE” nemzetközi projektet, amelyben Zalaegerszegen egy elektromos és egy dízel meghajtású autóbusz napi működtetési költségeit hasonlítottuk össze. A HUMDA emellett napokban írt alá megállapodást a Volánbusz Közlekedési Zrt. és a Mobiliti Volánbusz Kft. alkotta konzorciummal arról, hogy jövőre 60 új elektromos busz érkezik hazai nagyvárosokba. 


Forrás: HUMDA Zrt.
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.