ACROSSEE

Details

Accessibility improved at border CROSsings for the integration: Az elérhetőség javítása a határátlépési pontokon Délkelet-Európa integrációjának érdekében.

A 25 szervezet részvételével 2012 és 2014 között zajlott ACROSSEE-projekt célja egy koherens, infokommunikációs alapú platform kialakítása volt, mely lehetővé teszi a délkelet-európai közlekedési útvonalak racionalizálását és optimalizálását. A közösen kialakított és végrehajtott tevékenységek elősegítették a beruházási szakadékok kockázatának csökkentését a határokon átívelő közös problémák középpontba állításán, illetve a rövid és hosszú távú fizikai és adminisztratív jellegű szűk beruházási keresztmetszetek feltárásán keresztül. A projekt eredményeképpen Délkelet-Európában egyedülálló web-alapú IT-felület került kialakításra a határ menti átkelőhelyek vasúti és közúti technikai és adminisztratív jellegű releváns információinak megosztására, így támogatva a nyugat-balkáni közlekedési folyosók jobb bekapcsolását az EU közlekedési rendszerébe.

This website uses cookies to function. By continuing to browse this site, you agree to the use of cookies stored on your computer.