Kiválóságok találkozója

Industry development
March 23, 2022
Az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. a Makronóm Intézettel közösen immár másodjára rendezte meg zártkörű szakmai napját, amely ez alkalommal nem csak a Magyar Multi Program, hanem a Zöld Nemzeti Bajnokok program köré is szerveződött. Az említett programok célja, hogy támogassák a nagy növekedési potenciállal bíró, innovatív és exportképes termékeket, illetve szolgáltatásokat előállító kkv-kat, valamint a zöldgazdasághoz és -iparhoz kapcsolódó feldolgozóipari vállalkozások technológiaváltást segítő fejlesztéseit.

2022. március 22-én délelőtt a budapesti Hotel Presidentben gyűltek össze a Magyar Multi Programban, illetve a Zöld Nemzeti Bajnokok programban résztvevő cégek vezetői. Az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. részéről Barta-Eke Gyula ügyvezető nyitotta meg a szakmai napot. Köszöntőjében elmondta, mennyire fontosnak tartja az említett programokat, amelyek gazdaságélénkítő hatása nyomán a versenyszellem felébred a vállalkozásokban, így egyre többen szeretnének részesei lenni a programoknak. Hozzátette: az utóbbi négy évben a kiválóság, mint cél az élre került. A tudásmegosztást elősegíti a vali.hu, a kkv-k információs portálja, illetve a tanácsadórendszer, amit az IFKA gondoz. Ezt követően Kerekes György, a Makronóm Intézet szakmai vezetője bemutatta Az évtized nyertesei című kutatását, melyben ismertette: az emberi faj kiemelkedő teljesítménye, hogy a legkitartóbb, és a leggyorsabban ismeri fel a gyorsan változó környezetét, így a lehető leggyorsabban és leghatékonyabban tud rá válaszolni. Ez a képesség segíti az intézetet abban, hogy megtalálják a legjobb vállalkozásokat. A kutatás eredménye szerint a sikeres vállalkozások közös jellemzői, hogy több lábon állnak, beruháznak, optimistán tekintenek a jövőbe, és ezáltal válságállók.

A szervezők köszöntőit követően Dr. György László, gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár vette át a szót és elmondta: az utóbbi néhány év hazai gazdasági fejlődése lehetővé tette, hogy a kormányzati gazdaságfejlesztés ne csak a vállalkozások forráshoz jutását segítse, hanem a kiválóságokat is támogassa fejlődésük során. Ezen törekvés érdekében például átalakították a kutatás-fejlesztési hálózatot, létrehozták a vali.hu portált, valamint minősített, akkreditált szakértői hálózatot, a cégek segítésére. Hozzátette: olyan cégekbe érdemes befektetni, amelyek vezetői otthonuknak tekintik hazájukat, érdekeltek az ország felvirágoztatásában és abban, hogy munkát adjanak másoknak, mert ezek a társaságok úgy hoznak döntéseket, hogy az otthonukat jelentő közegből indulnak ki, és döntéseikben nem csak a pénzügyi szempontok számítanak, hanem az érzelmi kötődés is. A gazdasági ökoszisztéma formálása, fejlesztése közös érdek és feladat, jó példa erre a Magyar Multi Program és a Zöld Nemzeti Bajnokok program, melyekben összesen 264 céget támogattak 107 milliárd forinttal – tette hozzá.

 

This website uses cookies to function. By continuing to browse this site, you agree to the use of cookies stored on your computer.