A program célja a hazai vállalkozások célzott fejlesztése, a hazai vállalkozások digitális felkészültségének javítása a jövő technológiáinak alkalmazásával, egyúttal azon megoldások bemutatása, amelyek segítik a vállalkozások technológiai fejlődését, működésük hatékonyabbá és eredményesebbé válását.

A program keretében tudás- és eszköztárat biztosítunk innovatív projektek megvalósításához.

A program működési logikája
 
Integrátor: olyan közép- vagy nagyvállalat, amely saját maga is tud szolgáltatást nyújtani mikro-, kis- és középvállalkozásoknak, emellett fővállalkozóként, akár több megoldásszállító bevonásával egy kézből biztosítani tudja a projektek megvalósítását. Az integrátor közvetlenül támogatásban részesül.
 
Fejlesztés címzettje: az a vállalkozás, amelynél megvalósításra kerül a projekt (pl. szolgáltatás bevezetése). Szabályozási szempontból a 651/2014/EU bizottsági rendelet I. melléklete szerint meghatározott mikro-, kis- vagy középvállalkozás. Közvetlenül nem, de a megvalósuló projekt által támogatásban részesül, amelynek összegéről, valamint a projekt számszerűsíthető eredményeiről és a kapcsolódó kötelező vállalásokról igazolás kerül részére kiállításra.    
 
A támogatást közvetlenül az integrátor vállalat kapja, amely a fejlesztés címzettjeinek előre meghatározott megoldásokat szállít le. Az integrátor arra nyújt be támogatási kérelmet, hogy az ő szervezésében, az általa megnevezett címzettnél bevezetésre kerülnek a bemutatott megoldások, azaz a mikro-, kis- és középvállalkozásoknál megvalósulnak a projektek.
 
Támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás
Támogatási intenzitás: 100%
 
A támogatási kérelmeket 2021. július 12. és 2021. július 19. között lehet benyújtani az Elektronikus Pályázó Tájékoztató Felületen.

A kitöltőprogram 2021. július 12-től lesz elérhető.

Hírek

Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.