Tájékoztató a kiskereskedelmi ellátásbiztonság javítására fókuszáló támogatás igénylésének feltételeiről


 

Jelenleg hazánk településeinek közel 45%-a sorolható azon kistelepülések közé, melyek gazdasági és szociális okok miatt hátrányos kiskereskedelmi ellátási helyzetben vannak. A program célja olyan digitális kereskedelmi és logisztikai újítások fejlesztésének és bevezetésének támogatása, mellyel javítható a vidéki kiskereskedelmi ellátásbiztonság stabilitása. A program két kiemelt területre, az élelmiszer- illetve a gyógyszer-kiskereskedelemre fókuszál, mivel ezen szektorok biztonságos jelenléte elengedhetetlen a normál életszínvonal kialakításához, illetve fenntartásához.

A kiskereskedelmi ellátásbiztonság javítására fókuszáló támogatási programban hazai mikro-, kis- és középvállalkozások nyújthatnak be egyedi kérelmeket. A programban elnyerhető, vissza nem térítendő támogatás maximális összege 80 millió Ft, mértéke támogatási kategóriától függ, de legfeljebb 100%-os mértékű lehet; míg a legkisebb támogatható projektméret 15 millió Ft. A megítélt összegeket a vállalkozások többek között kapacitás- és termékkínálat bővítésre, a termékek piacra vitelére és kutatási és fejlesztési tevékenységre fordíthatják.

A támogatási kérelmeket 2022. május 31-től 2022. június 3. 12:00 óráig lehet papír alapon, postai úton benyújtani.

A kiskereskedelmi ellátásbiztonság javítására fókuszáló támogatás igénylésének feltételeiről szóló tájékoztató ide kattintva érhető el. 
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.