A magyar gazdaság megerősítését segíti az Irinyi Terv

A kormány célja, hogy segítse a magyar gazdaság további megerősítését, ennek egyik eszköze az Irinyi Terv is, amellyel a legkiválóbb vállalkozásokat támogatja. A magas hozzáadott értékű, nemzetközi piacokon is versenyképes termékek kifejlesztését és piacra vitelét támogató iparstratégiai programban 4 milliárd forint költségvetési forrás áll majd a hazai mikro-, kis- és közepes vállalkozások rendelkezésére.

A Kormány 2016. február 5-én elfogadta a hazai ipar fejlesztéséről szóló Irinyi Tervet, melynek fő célkitűzése a hazai ipar GDP-részarányának növelése. Ennek megvalósítása érdekében szükséges azon tőkehiányos, az Irinyi Terv által kiemelt ágazatként azonosított ágazatokba tartozó vállalatok fejlesztéseinek és beruházásainak támogatása, amelyek jelentős mértékben járulnak hozzá a növekedéshez.

Az Irinyi Terv iparstratégiai támogatási programban elnyerhető, vissza nem térítendő támogatás maximális összege 400 millió Ft, mértéke támogatási kategóriától függ, de legfeljebb 50%-os mértékű lehet. A legkisebb támogatható projektméret 50 millió Ft, azzal, hogy a projekt megvalósításához nyújtható támogatás összege el kell, hogy érje a 25 millió Ft-ot. A megítélt összegeket a vállalkozások többek között kapacitás- és termékkínálat bővítésre, a termékek piacra vitelére, kutatási és fejlesztési tevékenységre, energiahatékonysági és megújuló energia használatát célzó beruházásra fordíthatják.

A támogatási kérelmeket 2022. január 7-től 2022. február 13. 23:59 óráig lehet az Elektronikus Pályázó Tájékoztató Felületen benyújtani.

Az Irinyi Terv iparstratégiai támogatási program keretében nyújtott támogatások igénylésének 2021. évi feltételeiről szóló tájékoztató az alábbi helyen érhető el:

Tájékoztató az Irinyi Terv iparstratégiai támogatásai program keretében nyújtott támogatások igénylésének 2021. évi feltételeiről

Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.