„Társadalmi innováció és hatásmérés a foglalkoztatásban” szakmai konferencia

Nemzetközi kapcsolatok
2019. október 29.
Az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. valamint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara közösen 2019. november 14-én országos szintű konferenciát szervez az Interreg Central Europe programban megvalósított Social(i)Makers projekt keretében.

Az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. valamint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara közösen 2019. november 14-én országos szintű konferenciát szervez az Interreg Central Europe programban megvalósított Social(i)Makers projekt keretében. A Social(i)Makers projekt pénzügyi közvetítőkkel, vállalkozókkal, szakpolitikai szakemberekkel és a lakossággal együttműködve elősegíti a társadalmi innovációs kapacitások növekedését alulról szerveződő interakciókra épülő, nyüzsgő ökoszisztéma kialakítása érdekében. A projekt keretében kétlépcsős transznacionális képzési program, 'Social(i)Makers Launchpad' fogja össze a közép-európai tanulási és innovációs közösséget.


A konferencia szakmai programja a projekt keretében 2019. május 23-án megszervezett és sikeresen lebonyolított World Café tartalmi és szakmai outputjára (foglalkoztatási „térkép”) épül.

Helyszín: Millenáris Park B épület, IFKA Látogatóközpont

A rendezvény célja kettős:

  • egyrészt jelenleg is működő társadalmi vállalkozások, valamint társadalmi vállalkozások fejlesztésével foglalkozó szakértők „láthatóvá tétele” a szélesebb közönség számára, valamint szakmai tudás- és tapasztalatmegosztás, ill. jógyakorlatok bemutatása a társadalmi hatásmérés területén,
  • másrészt a Social(i)Makers projekt keretében létrehozott konkrét, szakmai outputok népszerűsítése (Social Innovation Design Toolbox & Skyrocket Platform), azaz egy online, a társadalmi innováció területén dolgozó szakemberek és társadalmi vállalkozások számára is hasznos eszközöket felvonultató e-learning felület és egy, a különböző stakeholderek közötti együttműködést lehetővé tevő és promotáló honlap ismertté tétele a résztvevők körében.

Tervezett program:

9:00-9:30 Regisztráció

9:30-9:45 Megnyitó, köszöntő

Dr. Billo Kármen – Vállalkozásfejlesztési Főosztály, Főosztályvezető, Innovációs és Technológiai Minisztérium

Huba Bence - IFKA Közhasznú Nonprofit Kft., nemzetközi csoportvezető

9:45-10:15 Társadalmi vállalkozások stratégiai szerepe az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. működésében

Nemzetközi projektjeink és aktuális tevékenységeink – felhívás szakmai együttműködésre

Jakab Áron – IFKA Közhasznú Nonprofit Kft., vezető társadalmi vállalkozás szakértő

10:15-11:45 Hatásmenedzsment – mítosz és valóság

Jeremy Nicholls - Egyesült Királyság, SROI Network és a Social Value UK igazgatója, társadalmi hatásmérés szakértő

11:45-12:15 Társadalmi hatásmérés a Kék Madár Alapítványnál 

Mészáros Andrea - Kék Madár Alapítvány, ügyvezető

12:15-13:15 EBÉDSZÜNET

13:15-14:15 Társadalmi hatásmérés módszertanok és esettanulmányok – kerekasztal beszélgetés az IFUA Nonprofit Partner vezetésével

Dr. Révész Éva - IFUA Nonprofit Partner, vezető tanácsadó
Dr. Both Emőke Kinga – Bagázs Közhasznú Egyesület, elnök
Scholtz Krisztina – Nagy Lépés Futárszolgálat, társalapító, gyógypedagógus
Pechan Szabolcs – SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa, projektigazgató

14:15-15:15 Társadalmi hatásmérés módszerei minimális és ideális költségvetéssel: ERSTE roma társadalmi vállalkozások és a MOL Gyermekgyógyító program hatásmérésének bemutatása


​​​​​​​Bakó Csaba – SIMPACT Nonprofit Kft., ügyvezető
Gáborné Haáz Andrea – MOL Alapítvány, ügyvezető

15:15-16:00 Kérdések és válaszok szakértőink bevonásával

A rendezvényen való részvétel ingyenes, tolmácsolást biztosítunk az angol nyelvű előadás ideje alatt.

A rendezvényre november 8-ig lehet jelentkezni az alábbi linken található regisztrációs íven: https://online-kerdoiv.com/index/view/hash/bc6d649f414b2af7dae474a941e3ca30

Szeretettel várjuk rendezvényünkön!                 

A Social(i)Makers projekt az Interreg Central Europe Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

Hírek

Iparfejlesztés
IFKA gazdaságfejlesztési konferencia 2019 előadásai és támogatói
2020. január 6.
Az IFKA gazdaságfejlesztési konferencia 2019.12.05-én került megrendezésre a Hotel Benczúrban. Az alábbiakban az elhangzott prezentációkat, támogatói listákat és az eseményen készült képeket tesszük közzé.
Iparfejlesztés
Elkészült a Magyar Multi Program elmúlt egy évét bemutató kötet
2019. december 10.
Elkészült a Magyar Multi Programot (MMP) bemutató kötet, amely összefoglalja az egy évvel ezelőtt indult programban résztvevő 57 cég fejlődését számos elemzéssel, és a vállalati jó példák bemutatásával – mondta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős államtitkára kedden Budapesten sajtótájékoztatón.
Iparfejlesztés
IFKA gazdaságfejlesztési konferencia 2019
2019. november 20.
2019. december 5-én 13. alkalommal kerül megrendezésre az IFKA gazdaságfejlesztési konferenciája, melynek ezúttal két fő témája lesz: az innováció és a HR.
Iparfejlesztés
Precíziós Diagnosztikai Innovációs Központ épül Érden
2019. október 29.
Pest Megye Önkormányzata pályázatot írt ki az Érden létrehozandó Precíziós Diagnosztikai Innovációs Központ helyiségeinek bérleti úton történő hasznosítására.
Iparfejlesztés
Meghosszabbított beadási határidő az MMP tanácsadói pályázatánál
2019. október 1.
2019. október 9. 16:00-ig, azaz egy héttel meghosszabbított határidőig adhatók be a jelentkezések a Magyar Multi Program keretében a tanácsadóként előminősítésre pályázó vállalkozások számára. A nyílt pályázat keretében a Magyar Multi Program első szakmai szolgáltatói kerülnek kiválasztásra.
Iparfejlesztés
Hamarosan zárul az első szakértői jelentkezési kör a Magyar Multi Program keretében
2019. szeptember 26.
Nyílt pályázat keretében kerülnek kiválasztásra a Magyar Multi Program szakmai szolgáltatói, azon vállalkozások, amelyek szakértői szolgáltatásokat nyújthatnak majd a Magyar Multi Program GINOP-1.1.8-19 (Magyar Multi Program II.) és GINOP-1.2.7-19 (Magyar Multi Program III.) kódszámú felhívásaiban kedvezményezettek számára.
szervezetfejlesztés
  • Képzés
  • Pályázati partnerség
  • Tanácsadás
  • Tudománykommunikáció
  • K+F tevékenység
 
Lépjen velünk kapcsolatba
 
 
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.