ITM-államtitkár: 2,5 milliárd forintos keretösszeggel folytatódik az Irinyi Terv

Járműipari Beszállító-fejlesztési Program
2020. február 7.
A magyar iparvállalatok technológiai és energiahatékonysági fejlesztéseit támogató Irinyi Terv 2,5 milliárd forintos keretösszeggel folytatódik - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.
György László közölte, hogy a kiírás február 10-én jelenik meg, és egy hónap felkészülési idő után fogadják a pályázatokat.
Várhatóan csaknem egy hónapig nyújthatók majd be a kérelmek, de hamarabb is lezárulhat az online pályázati felület, ha az igények jelentősen túllépik a keretösszeget. Az Irinyi Terv kiírására tavaly 87 kérelem érkezett 16 milliárd forint támogatási igénnyel, és az államtitkár idén is jelentős érdeklődésre számít.     
A pályázatokat idén csak digitálisan fogadják. A vissza nem térítendő támogatás legnagyobb összege 400 millió forint, a legalacsonyabb 100 millió forint.
A kiírás a vállalkozói igényeknek megfelelően egyszerűsödött, és az érintettek a korábbi évekhez képest alacsonyabb támogatási arányt is elfogadták, hiszen így többen részesülhetnek a keretből. Az intenzitás felső határa ennek megfelelően egységesen 35 százalék lehet, vagyis ugyanakkora, mint tavaly - közölte.    
Az államtitkár a nemzetközi versenyképesség erősítésével indokolta a kiírást, hiszen - mint fogalmazott - a magyar cégek csak így tudnak egyre magasabb béreket fizetni. Növekedésük előfeltétele a fejlett technológiák alkalmazása és az energiahatékonyság, a kormány ezért a high-tech és zöld vállalkozásokban látja a jövőt - fogalmazott. Véleménye szerint az ipar jelentőségét az sem csökkenti, hogy a szolgáltatások részesedése világszerte bővül a gazdaságon belül, hiszen azok is csak ipari háttérrel működhetnek. 
György László kiemelte, hogy a támogatási keretnél öt éven belül négyszer nagyobb összeg várható adóbevételként.
A nyertes vállalkozások termelékenysége átlagosan 30 százalékkal javul, így újabb beruházásokat tervezhetnek, béreket emelhetnek vagy csökkenthetik az áraikat - tette hozzá.

Hírek

Járműipari Beszállító-fejlesztési Program
Indul az Élelmiszeripari technológiai Beszállító-fejlesztési Program
2022. február 10.
A program célja a hazai élelmiszer-alapanyag termelést, illetve élelmiszer-feldolgozást célzó gép- és eszközgyártás fejlesztésének támogatása az importfüggőség csökkentésére, a hazai kapacitások növelésére.
Járműipari Beszállító-fejlesztési Program
Újra megnyílt a GINOP-1.2.15-21 kódszámú felhívás előminősítő rendszere
2021. június 8.
A "Mikro-, kis- és középvállalkozások egészségipari termékek gyártására irányuló fejlesztéseinek támogatása" című felhívásra való előminősítő rendszerében lehetőség nyílt az előminősítési kérelmek benyújtására.
Járműipari Beszállító-fejlesztési Program
ÉLIP BFP - június 7-től tölthetők fel a Támogatói Okirat kiállításához kapcsolódó pályázói nyilatkozatok
2021. június 3.
2021. június 7. és 2021. június 30. között lesz lehetőség a Támogatói Okirat kiállítását megelőző pályázói nyilatkozatok feltöltésére.
Járműipari Beszállító-fejlesztési Program
Ismét jelentkezhetnek az egészségipari vállalkozások előminősítésre
2021. május 26.
A GINOP 1.2.15-21 kódszámú pályázat előminősítése 2021. május 26-án, 9 órakor újra nyílik.
Járműipari Beszállító-fejlesztési Program
Meghosszabbodik az ÉLIP-BFP fejlesztési tervek benyújtási határideje
2021. március 22.
Az Élelmiszeripari Beszállító-fejlesztési Program keretében a fejlesztési tervek benyújtási határideje 2021. április 8. 20:00 órára hosszabbodik.
Járműipari Beszállító-fejlesztési Program
Újra nyílik az előminősítés a divat- és designipari vállalkozások számára
2021. március 19.
A nagy érdeklődésre való tekintettel a „Divat és Dizájnipari mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” előminősítési rendszere március 19-én 23:59-kor újra nyit.
Aktuális projektjeink
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.