Ipari kitekintés: Hulladék, Tárolási Kapacitás és a Rejtett Tartalékok

Ipar 4.0 és digitalizáció
2018. július 26.
Minden üzleti tevékenység a hatékonyságot és a kényelmet hajszolja. David Coleman, a HSM UK operatív igazgatója bemutatja, miért hatékony válasz a környezetvédelmi technológia a jelentős mennyiségű hulladékot kezelő vállalatok számára.
 

Raktárak, disztribúciós központok és más, nagy mennyiségű csomagolási hulladékot „produkáló” szervezetek gyakran találkoznak a látszólag megoldhatatlan feladattal, a tárhely maximalizálással. A hatékony megoldás kétségbeesett keresése a telephely-vezetőket néha arra késztethetik, hogy külső raktárhelyeket béreljenek, vagy nagyobb épületbe költözzenek.

Ezt könnyebb mondani, mint megcsinálni, különösen, ha figyelembe vesszük a minimális út közbeni problémákkal végrehajtott kötözésre fordítandó időt és költséget. Ha az üzlet nagysága eléri a kapacitások és a helykihasználás 85 %-át, a mozgások és a tárolás hatékonysága csökkenni fog.

Emiatt célszerű elkerülni a probléma súlyosbodását. Hogyan lehet elvárni az üzleti vállalkozásoktól, hogy a gazdasági hatékonyságukat maximálják, amikor a rendelkezésre álló megoldások túl komplikáltak kiválasztásra, ráadásul közel s távol alig néhány van belőlük? Az egyszerű válasz: környezetvédelmi technológia.

Nem hulladék, hanem erőforrás

Alapvetően, a környezetvédelmi technológiák, mint például a bálává préselés olyan bálákat eredményez, amelyek különböző logisztikai és pénzügyi lehetőségeket nyitnak.

Vannak olyan, az Egyesült Királyságban működő bálázók, akik a hulladék anyagokat képesek 95 %-osan összepréselni. Ez például, definíciószerűen lehetőséget ad a vállalkozásoknak, hogy egy sokkal sűrűbb konzisztenciájú hulladékot tároljanak, amely egyébként összenyomatlanul várakozna egy konténerben.

A hulladék összepréselésével kevesebb szállításra lesz szükség, amely alacsonyabb költséget jelent.  Emellett tároló helyet szabadít fel, és értékes időt takarít meg a vállalkozásnak. Ez annak az eredménye, hogy nem lesz szükség a konténer-bérlés hosszadalmas folyamatára, vagy a hulladék lerakóba küldésére. 

A bálázó gépek beltéri felhasználásúak, problémamentesek és aprólékosan tervezettek. Azok a szervezetek, amelyeknél nagyobb mennyiségű hulladék keletkezik, még pénz is nyerhetnek vissza a csomagolóanyag hulladékból, hiszen néhány hulladékkezelő cég tonnánként fizet a bálázott hulladékért.

További előnyök

A tároló hely megtakarításon kívül, ami a bálázók hulladék-kezelési technológiába építéséből származó egyik előny, még jó néhány más is adódik.

Amikor a Sports Direct cég elfogadta a növekedési és telephely kiterjesztési tervét, a megnövekvő hulladékok hatékony kezelése nehéz feladatnak ígérkezett. Ugyanakkor, a HSM által javasolt megoldás alkalmazásával, a Sports Direct speciális hulladékkezelési elvárásaival összhangban egy jobban ellenőrzött, hatékony és gazdaságos hulladékkezelési stratégia született.

Ezen felül, az ebben az esetben alkalmazott vertikális és csatorna bálázók kényelmesek és könnyen használhatóak, minimális kézi munka szükséglettel.

Egyértelműen, az üzleti világ különböző és specifikus hulladék elvárásainak megértése alapvető a megoldások – ebben az esetben technológiák – kialakítására és optimálására. Az eljárás kétségtelenül bonyolult, de ugyanakkor elérhető lesz.

Megoldás az Ön számára

Fontos, hogy a olyan gépeket optimáljunk, amelyek megfelelnek az Ön speciális hulladékkezelési elvárásainak. A jó hír, hogy önnek nem kell sokféle ajánlat közül választania, mert akár nagy, akár kicsi vállalkozása van, rendelkezésre állnak olyan gépek, amelyeket speciálisan az Ön részére terveztek.

Azoknak a vállalatoknak, amelyek nagy mennyiségű kartondoboz hulladékot termelnek, néhány berendezés (mint pl. a HSM csatorna bálázói) képesek nagy mennyiségű hulladék befogadására, ideálisak a disztribúciós központok csomagolóanyag hulladékának kezelésére és a nagy újrahasznosító cégeknek. A szupermarketekben keletkező hulladékok, mint az élelmiszerek műanyag és karton csomagolóanyagai újra hasznosíthatóak, ehhez a bálázás egy hatékony lépés ennek a célnak az eléréséhez. Különösen, hogy sok szupermarket megfogadta, hogy lecsökkentik vagy megszüntetik az egyszer használatos műanyagokat, ugyanakkor kevés figyelmet fordítva arra a hulladékra, ami jelenleg is keletkezik.

Azoknak a szupermarketeknek, amelyek eddig sokkal kevesebbet törődtek a műanyag hulladékok visszagyűjtésével és újrahasznosításával, mint bármely másik EU országban, most sokkal fontosabb, mint eddig bármikor, hogy irányt váltsanak a hulladékkezelési erőfeszítésink segítségével. A rendelkezésre álló gépek széles választéka azt is jelenti, hogy nincs szükség speciális tudásra. Néhány berendezés teljesen automatizált, a bálázás mindenféle kézi beavatkozás nélkül történik.

Nincs idő a hulladékra

Amint kezdeni kell valamit a hulladékkal, a „hogyan” legalább olyan fontos kérdés lesz, mint a „miért”.

Olyan környezetvédelmi technológiai beruházás során, mint például a bálázás – ami megbízható környezetvédelmi megoldás – gyakran figyelmen kívül hagyják azokat az egyéb előnyöket, amelyek azonban szintén léteznek. Azoknak a szervezeteknek, ahol hulladék keletkezik, az összenyomásos bálázás segíthet a speciális hulladék-kezelési célok elérésében, emellett pedig számos eszmei előnyt nyújthat.

Forrás: Logistics Business

 

Hírek

Ipar 4.0 és digitalizáció
Már 100 alkalommal vettek részt a hazai kkv-k mintaüzem-látogatáson a Modern Mintaüzem Program keretében
2022. április 22.
Szegeden, a Florin Zrt.-nél került sor a századik mintaüzem-látogatásra április 21-én. A fertőtlenítő- és tisztítószereket, valamint kozmetikai termékeket gyártó cég már 3 alkalommal nyitotta meg kapuit az érdeklődő vállalkozások előtt.
Ipar 4.0 és digitalizáció
A vállalkozások egymástól is tanulnak a Modern Mintaüzemek Programjában
2022. január 20.
A Modern Mintaüzem Program célja, hogy olyan cégeket támogasson, amelyek otthonuknak érzik hazánkat, és amelyek meg akarják nyerni a 2020-as évtizedet az élvonalbeli technológiák megismerésével és alkalmazásával. Így lesz a magyar gazdaság high-tech és zöld, és így lesz tartósan munkája a magyar embereknek - mondta György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár csütörtökön Győrben, a modern mintaüzemek első regionális találkozóján az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közleménye szerint.
Ipar 4.0 és digitalizáció
Átadták a Nemzeti Kiválóság Díjakat
2021. november 23.
Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter 2021. november 22-én, a Pesti Vigadó Dísztermében adta át a Nemzeti Kiválóság Díjat azoknak a vállalatoknak, szervezeteknek, amelyek a humánerőforrás-gazdálkodás, a szervezeti célkitűzések és stratégiák, az alkalmazott értékteremtő folyamatok irányítása, a fenntarthatósági szempontok és üzleti eredmények területén kiemelkedő teljesítményt és eredményt értek el.
Ipar 4.0 és digitalizáció
Csatlakozott a 100. vállalkozás a Modern Mintaüzem Programhoz
2021. november 10.
Századik vállalkozásként csatlakozott az NCT Ipari Elektronikai Kft. a Modern Mintaüzem Programhoz - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára szerdán Taksonyban.
Ipar 4.0 és digitalizáció
5. Modern Gyárak Éjszakája - Csütörtöktől lehet regisztrálni a gyárlátogatásokra
2021. november 4.
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) 2021. november 12-én, jövő pénteken rendezi meg az 5. Modern Gyárak Éjszakáját. A gyárak és az üzemek idén hibrid formában fogadják az érdeklődőket: a kínálatot személyes gyárlátogatások és virtuális, online túrák is színesítik; félszáznál több vállalkozás már biztosan megnyitja kapuit az érdeklődők előtt, akik csütörtöktől regisztrálhatnak az eseményre a Modern Gyárak Éjszakája oldalán - közölte az ITM csütörtökön az MTI-vel.
Ipar 4.0 és digitalizáció
Meghosszabbításra került a Korszerű vállalati technológiai mintaprogram beadása
2021. július 20.
Korszerű vállalati technológiai mintaprogram beadási határideje meghosszabbításra került, a támogatási kérelmeket július 30-ig lehet benyújtani.
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.