Ipari kitekintés: Harc a legtehetségesebb fiatalokért

Ipar 4.0 és digitalizáció
2018. július 5.
A logisztikai ipar számára létfontosságú annak biztosítása, hogy alkalmazottai rendelkezzenek minden tudással és képességgel a folyamatosan növekvő komplexitású és kifinomultságú világ kihívásainak való megfeleléshez

 

A logisztikai ipar számára létfontosságú annak biztosítása, hogy alkalmazottai rendelkezzenek minden tudással és képességgel a folyamatosan növekvő komplexitású és kifinomultságú világ kihívásainak való megfeleléshez, mondja Rob Fisher (képünkön), az IMHX 2019 (Nagy-Britannia legnagyobb intralogisztikai kiállítása és vására) vásárigazgatója.

Mivel az össze iparvállalat egyre fokozottabban koncentrál az ellátási láncára, szükségszerű, hogy a logisztikai szektor harcoljon a legtehetségesebb fiatalokért.

Napjainkban a modern, technológia-vezérelt és intellektuálisan is izgalmas logisztikai és ellátási lánc szektor nagy ívű karrier lehetőségét kínálja. Ugyanakkor tudáshiány van a piacon, amelyet meg kell szüntetni, ha Nagy-Britannia gazdasága továbbra is sikeresen akar fejlődni.

A Barclays Corporate Banking és a More Stephens által kiadott 2017-es UK Logisztikai Bizalmi Index kimutatta, hogy láthatóan az árnyomást követően rögtön képzett munkaerő hánya és a megfelelő emberek biztosításának nehézsége következik a logisztikai ipar problémái között.

Ugyanakkor, amíg az széles körben ismert, hogy a logisztikai és ellátási lánc operátorai növekvő tudás- és álláshiánnyal küzdenek, a figyelem a kézi és kevéssé képzett munkaerő hiányára irányult, pedig a szektorba érkező, magas színvonalú technológiai tudással rendelkező fiatalok alacsony száma sokkal komolyabb kihívást jelent.

Az tény, hogy az ellátási lánc menedzsment a szokásos, palettázott termékkiszállítást is magában foglaló relatíve egyenes vonalú gyakorlatból átalakult valamilyen féle tudománnyá, amelyben a vevői igény az áruk folyamatosan csökkenő átfutási idejű kiszállítását jelenti. Ennek eredményeképpen a közeljövő ellátási lánc vezetőinek magas színvonalú tudással kell rendelkezniük többek között az automatizálásról, a célra szállításról, a városi disztribúcióról, a Big Data és IoT kezeléséről egy egyre jobban összekapcsolt világban.

Kétségtelen, hogy hogy ezen kívül menet közben folyamatosan meg kell küzdeniük a „játékszabály-változtatókkal”, amelyek a képet olyan irányba képesek fordítani, amelyet senki nem láthat előre – mint ahogy az internetes kereskedelem robbanásszerű elterjedésével is történt.

Természetesen, a digitális világban felnőtt, mai fiatal logisztikai menedzsereknek természetes a technológia és használata. A közelmúltban az IMHX szervezett egy vitafórumot, amelyen Nagy-Britannia vezető áruházláncainak és logisztikai szolgáltatóinak – köztük a Primark, a Morissons, a Lidl, az XPO Logistics és a Wincanton - fiatal ellátási lánc menedzserei vettek részt. Ezen egyértelműen jelentkezett az a pozitív hozzáállás, amit a fiatal szakemberek hoznak az ellátási lánc menedzsmentbe, és hogy mennyire elkötelezettek a legújabb technológiák bevezetésére a vállalatuk működésének javítása érdekében.

Legnagyobb brit logisztikai és ellátási lánceseményként az IMHX 2019 is részt vesz az üzenet közvetítésében az iskolát befejezőknek és diplomásoknak, hogy az ellátási lánc menedzsmentben érdemes karrierlehetőséget látniuk, és oda pályázniuk. Egy dedikált Képesség Zóna a következő évi eseményen különleges lehetőséget kínál a fiatal szakembereknek, hogy számos olyan interaktív rendezvényen vegyenek részt, amelyek bemutatják a logisztika által kínált különböző karrierlehetőségeket.

A Big Bang Near Me és a Think Logistics szervezésében, valamint jó néhány piaci kulcsszereplő, köztük a CILT, a NOVUS és a Bis Henderson Academy támogatásával megvalósuló IMHX 2019 Képesség Zóna hidat teremt a karrierlehetőséget kereső fiatalok és a szakmát előrevinni képes, tehetséges embereket kereső logisztikai vállalatok között.

Minden egyes, az iparban dolgozó ember felelőssége a jövő potenciális vezetőinek képzése annak érdekében, hogy a logisztikai szektor rendelkezzen a folyamatosan növekvő komplexitású és kifinomultságú világ kihívásainak való megfeleléshez szükséges képességekkel.

Forrás: Logistics Business

  

Hírek

Ipar 4.0 és digitalizáció
Már 100 alkalommal vettek részt a hazai kkv-k mintaüzem-látogatáson a Modern Mintaüzem Program keretében
2022. április 22.
Szegeden, a Florin Zrt.-nél került sor a századik mintaüzem-látogatásra április 21-én. A fertőtlenítő- és tisztítószereket, valamint kozmetikai termékeket gyártó cég már 3 alkalommal nyitotta meg kapuit az érdeklődő vállalkozások előtt.
Ipar 4.0 és digitalizáció
A vállalkozások egymástól is tanulnak a Modern Mintaüzemek Programjában
2022. január 20.
A Modern Mintaüzem Program célja, hogy olyan cégeket támogasson, amelyek otthonuknak érzik hazánkat, és amelyek meg akarják nyerni a 2020-as évtizedet az élvonalbeli technológiák megismerésével és alkalmazásával. Így lesz a magyar gazdaság high-tech és zöld, és így lesz tartósan munkája a magyar embereknek - mondta György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár csütörtökön Győrben, a modern mintaüzemek első regionális találkozóján az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közleménye szerint.
Ipar 4.0 és digitalizáció
Átadták a Nemzeti Kiválóság Díjakat
2021. november 23.
Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter 2021. november 22-én, a Pesti Vigadó Dísztermében adta át a Nemzeti Kiválóság Díjat azoknak a vállalatoknak, szervezeteknek, amelyek a humánerőforrás-gazdálkodás, a szervezeti célkitűzések és stratégiák, az alkalmazott értékteremtő folyamatok irányítása, a fenntarthatósági szempontok és üzleti eredmények területén kiemelkedő teljesítményt és eredményt értek el.
Ipar 4.0 és digitalizáció
Csatlakozott a 100. vállalkozás a Modern Mintaüzem Programhoz
2021. november 10.
Századik vállalkozásként csatlakozott az NCT Ipari Elektronikai Kft. a Modern Mintaüzem Programhoz - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára szerdán Taksonyban.
Ipar 4.0 és digitalizáció
5. Modern Gyárak Éjszakája - Csütörtöktől lehet regisztrálni a gyárlátogatásokra
2021. november 4.
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) 2021. november 12-én, jövő pénteken rendezi meg az 5. Modern Gyárak Éjszakáját. A gyárak és az üzemek idén hibrid formában fogadják az érdeklődőket: a kínálatot személyes gyárlátogatások és virtuális, online túrák is színesítik; félszáznál több vállalkozás már biztosan megnyitja kapuit az érdeklődők előtt, akik csütörtöktől regisztrálhatnak az eseményre a Modern Gyárak Éjszakája oldalán - közölte az ITM csütörtökön az MTI-vel.
Ipar 4.0 és digitalizáció
Meghosszabbításra került a Korszerű vállalati technológiai mintaprogram beadása
2021. július 20.
Korszerű vállalati technológiai mintaprogram beadási határideje meghosszabbításra került, a támogatási kérelmeket július 30-ig lehet benyújtani.
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.