Ajánlattételi felhívás projekthez kapcsolódó tréneri feladatok elvégzésére

Nemzetközi kapcsolatok
2018. augusztus 2.
Az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. a Social(i)Makers „Growing a Transnational Smart Community of Social Innovators for the Inclusive Development of Central Europe”c. projekthez kapcsolódó tréneri feladatok elvégzésére az alábbi ajánlattételi felhívást teszi közzé

I. A projekt bemutatása

A „társadalmi innovációs” kezdeményezések termékek, szolgáltatások, illetve modellek létrehozásával segítséget nyújthatnak a civil szervezetek strukturális átalakulásához, amely lehetőségei és módszerei kevésbé ismertek és elterjedtek Közép-Európában. A Social(i)Makers projekt pénzügyi közvetítőkkel és befektetőkkel, vállalkozókkal, szakpolitikai szakemberekkel és a lakossággal együttműködve elősegíti a társadalmi innovációs kapacitások növekedését alulról szerveződő interakciókra épülő nyüzsgő ökoszisztéma kialakítása érdekében. A projekt keretében kétlépcsős transznacionális képzési program, 'Social(i)Makers Launchpad' fogja össze a közép-európai tanulási és innovációs közösséget.

Az egységes képzési anyag kialakításában a partnerség mellett hasonló társadalmi kihívásokkal szembesülő közép-európai régiók is közreműködnek. A 'Social Innovation Design Academy' azaz a ‘Társadalmi Innovációs Akadémia’ felkészíti a különféle szereplőket hatékony megoldásokkal szolgáló és fenntartható társadalmi innovációs kezdeményezések kialakítására és összekapcsolja a megfelelő szereplőket a 'Social Innovation Design Toolbox‘, azaz a „Társadalmi Innovációs Eszköztár” segítségével. A megszerzett elméleti ismereteket ezt követően a ‘Social Innovation Skyrocket Lab', azaz a “Társadalmi Innovációs Laboratórium” keretében ültethetik át a gyakorlatba. Ezáltal a projekt hozzájárul a transznacionális ‘Social(i)Makers Közép-Európai Közösség’ hatékonyabbá tételéhez, amelyet várhatóan tovább erősít majd egy hosszú távú társadalmi innovációs stratégia ad-hoc kialakítása.

Következésképpen a projekt rendszerszemléletű megközelítést és programot biztosít a közép- európai társadalmi innovációban érintett szereplők számára, hogy leválthassák a jelenleg a szektorban szétszórtan elérhető változás-vezérelt kezdeményezéseket.

A projekt az INTERREG CENTRAL EUROPE Program, az ERFA Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország Kormánya társfinanszírozásával valósul meg.

Bővebb információ: https://www.interreg-central.eu/Content.Node/Social(i)Makers.html

  1. Az ajánlattétel témája és feladatai

Az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. a Social(i)Makers projekt keretében kialakításra kerülő „Social Innovation Design Academy” c. online és tantermi oktatási formákat ötvöző képzési program kidolgozásának szakmai vezetője, valamint a „Social Innovation Policy” modul tananyagának felelőse.

Jelen ajánlattételi felhívás a Social(i)Makers projekt megvalósítása során kialakított „Social Innovation Design Academy” c. képzési program magyarországi megvalósítását tartalmazza.

A kéthetente jelentkező online és tantermi oktatási elemeket ötvöző program az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. (IFKA) és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) közös szervezésében valósul meg. A képzési program a társadalmi innováció hét nagy témakörét fedi le és témakörönként egy képzési alkalmat foglalnak magukba. Valamennyi képzési alkalom legfeljebb 3-4 órás időtartamot ölel fel 30-60 fő részvételével.

Az alábbi táblázat a témaköröket és a képzési időpontokat foglalja össze:

Táblázat 1 – „Social Innovation Design Academy” társadalmi innovációs képzési program magyarországi tréningjei

Témakör és leírása

Képzés dátuma

Aktív polgári részvétel (Active Citizenship)

2018. 10. 06. (de.)

Társadalmi vállalkozások indítása és fejlesztése (Social Business)

2018. 10. 06. (du.)

Technológiák a társadalmi innováció szolgálatában (Technology for Social Innovation)

2018. 10. 20. (de.)

Érintettek bevonása (Stakeholder Engagement)

2018. 11. 03. (de.)

Társadalmi hatáselemzés (Impact Assessment)

2018. 11. 17. (de.)

Társadalmi hasznosságú befektetések (Impact Investing)

2018. 12. 01. (de.)

Társadalmi innováció és a szakpolitikák (Social Innovation Policy)

2018. 12. 15. (de.)

Forrás: S(i)M pályázati adatlap (2018)

Az ajánlattételi felhívás tárgyát képező feladatok áttekintése:

  1. Egy adott témakörhöz tartozó bevezető szintű, de átfogó tudásanyag – „elméleti törzsanyag” – átadása kb. 45-60 percben. (A tudásanyag bevezető szintű, a hallgatók változatos előzetes tudással és sokszínű szakmai háttérrel rendelkeznek.)
  2. Témakör-specifikus közép-kelet európai régiós és/vagy magyarországi tapasztalatok, jó és rossz példák ismertetése. A tudásanyag adaptálása a magyar társadalmi, gazdasági, szakpolitikai és jogi kontextusra (amennyiben releváns) és társadalmi innovációs ökoszisztémára kell, hogy vonatkozzon.
  3. Az adott témakör relevanciájának specializálása a kiemelt célcsoportok – azaz „érdekelt felek”: lakosság (állampolgárok), politikai döntéshozók, pénzügyi közvetítők és befektetők, társadalmi vállalkozók, az akadémiai szféra képviselői – számára.
  4. A kiemelt célcsoportok egymás érdekeit és motivációit megértő együttműködésének ösztönzése a tréning során.
  5. Kisebb csoportokban végzendő, megoldásközpontú, gyakorlati jellegű feladatok kitalálása, és helyszíni levezénylése. A csoportmunka helyszíni értékelése, visszajelzés.
  6. Szükség szerint rendszeres és ad-hoc egyeztetések az IFKA szakembereivel a fenti tématerületeken.

Az oktatási feladatok elvégzéséhez az IFKA és a BKIK az alábbiakat biztosítja:

  • Tematikus angol nyelvű, bevezető szintű (online) tananyag, amely tartalmazza az átadandó elméleti törzsanyag legfontosabb elemeit. A tréner kiegészítheti ezt a saját tudásának és szakértelmének függvényében.
  • Hallgatók toborzása, hallgatókkal való kommunikáció;
  • A létszámhoz igazodó nagyságú és elrendezésű terem bérlése, szervezés, technikai feltételek és eszközök, szükség esetén nyomtatás és fénymásolás;
  • Frissítők, száraz péksütemény biztosítása a szünet idejére.
  • A helyszín kialakítása a tréner oktatási programjához kapcsolódva

Az oktatási feladatok elvégzéséhez szükséges kompetenciák és tapasztalatok:

  • tárgyalóképes angol nyelvtudás;
  • előadói, tréneri vagy mentori tapasztalatok;
  • igazolható szakmai tapasztalat és referenciák az adott témakörben, beleértve az oktatói – kutatói referenciákat is.

Az oktató(k) kiválasztásának szempontjai:

  • társadalmi innovációs projektek fejlesztésében vagy megvalósításában való részvétel;
  • kiváló kapcsolatteremtő képesség a hallgatósággal, meggyőző előadásmód;
  • több érdekelt fél bevonására épülő, multikulturális vagy transznacionális társadalmi innovációs környezetben gyűjtött tapasztalatok.

Az oktató(k) kiválasztása során előnyt jelent:

Igazolható szakmai ismeretek és tapasztalatok az alábbi területeken oktatóként vagy hallgatóként:

  • vállalkozói mentorálási tapasztalat;
  • társadalmi vállalkozások működésének ismerete;
  • társadalmi hatáselemzés elméletének és gyakorlatának ismerete;
  • társadalmi hasznosságú befektetések jellemzői és a befektetés folyamata;
  • szakpolitikai döntéshozatali mechanizmusok ismerete, az EU társadalmi innovációs kezdeményezéseinek ismerete különös tekintettel a hazai eredményekre;
  • aktív polgári részvétel, önkéntesség szerepe és lehetőségei;
  • érdekelt felek bevonása és együttműködési hajlandóság kialakítása;
  • digitális társadalmi innováció.

Jelentkezés:

Egy személy több témakörre is jelentkezhet trénernek, de fontos, hogy témakörönként külön-külön pályázatot nyújtson be.

Jelentkezni írásban, magyar és angol nyelvű szakmai önéletrajz (EUROPASS), angol nyelvű motivációs levél és a szakmai ismereteket és tapasztalatok alátámasztó dokumentumok benyújtásával, valamint az ellátni kívánt feladatra vonatkozó árajánlat csatolásával lehetséges.

  1. Határidők

  • Ajánlattételi határidő: 2018. augusztus 29.
  • Értesítés a döntésről: 2018. szeptember 7.
  • Szerződéskötés dátuma: 2018. szeptember 14.
  • Munka befejezésének dátuma: a képzési programhoz igazodóan.
  • Ajánlat érvényessége: kiállítástól számított max. 1 év - általános árajánlat esetében kiállítástól számított max. 3 hónap – specifikus árajánlat esetében.

  1.  Az ajánlatok benyújtásának módja

Postai úton: IFKA – Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft., Budapest, 1062, Andrássy út 100.

Személyesen: IFKA – Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.

E-mail: Baracsi Mária: baracsi@ifka.hu és Kiss Péter: kiss@ifka.hu részére

  1. Adatkezelési tájékoztató

Az ajánlatban vagy annak mellékletében/függelékében szerepeltetett kapcsolattartók, szakemberek nevét, címét, e-mail címét, telefonszámát az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. kizárólag az ajánlattal (nyertes ajánlat esetén a szerződés előkészítésével) kapcsolatosan kapcsolattartás céljából a szükséges lépések megtétele érdekében kezeli. Az adatok az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. részére való megadásának megfelelő jogalapját az Ajánlattevő, és szakembere közötti jogviszonyban az Ajánlattevő, köteles biztosítani. Az Ajánlattevő az ajánlat beadásának aktusával kijelenti, hogy az adatok átadására megfelelő jogalappal rendelkezik.

A kapcsolattartói adatok kezelésének időtartama az ajánlat alapján létrejövő szerződés megszűnésétől számított 5 év. Ekkor a kapcsolattartói adatok törlésre kerülnek.

A nem nyertes ajánlatokban szereplő személyes adatokat az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. a továbbiakban nem kezeli, azok véglegesen törlésre kerülnek.

Kelt: Budapest, 2018. július 16.



Baracsi Mária
  
Nemzetközi kapcsolatok részlegvezető
    Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.

Tel: + 36 1 312 22 13

Mobil: +36 30 400 32 68

Fax: + 36 1 332 0787

Hírek

Nemzetközi kapcsolatok
DanubeChance2.0 és Finance4SocialChange nemzetközi projektek zárókonferenciája
2021. november 29.
November 23 és 25 között Budapesten tartották meg a DanubeChance2.0 és Finance4SocialChange nemzetközi projektek hibrid zárókonferenciáját, ahol a magyarországi, ausztriai, németországi, szlovákiai, szerbiai és szlovéniai projektpartnerek beszélgetéseinek középpontjában a nehézséggel küzdő, illetve újrakezdő vállalkozók ügye volt.
Nemzetközi kapcsolatok
Elérhető a Régiók feltérképezése c. tanulmány
2021. augusztus 26.
Az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében a két érintett ország először feltérképezte a határokon átnyúló régiókat és összegyűjtötte az ágazatspecifikus megfigyeléseiket a vállalatok legfőbb akadályait illetően. A körforgásos gazdaság és az ökoinnováció területén folytatott kutatások és felmérések nyomán a partnerek elkészítették a Régiók feltérképezése című tanulmányt, amely az alábbi linken érhető el.
Nemzetközi kapcsolatok
Mentorprogram a vállalkozások támogatására - második esély a vállalkozói szférában
2021. május 19.
A DanubeChance 2.0. fő célja a tanulás lehetőségének elősegítése a politikai döntéshozók és a kormányzati szervek, kutatóintézetek és egyetemek, valamint a pénzügyi nehézségekkel küzdő vállalkozások, illetve az üzleti vállalkozásokat támogató szervek és a nyilvánosság között. A projekt célja olyan irányelvek kidolgozása, amelyek lehetővé teszik, hogy a korábban nehéz helyzetbe jutott, a Duna régióban tevékenykedő vállalkozók újrakezdhessenek.
Nemzetközi kapcsolatok
Finance 4 Social Change - közönségdíjasok
2020. december 2.
A Finance 4 Social Change projekt keretében szervezett AIRCompetition nemzetközi társadalmi vállalkozás verseny első döntőjében két magyar vállalkozás vihette haza a közönségdíjat.
Nemzetközi kapcsolatok
Finance4SocialChange projekt – üzleti támogató
2020. november 11.
Az UniCredit a Finance 4 Social Change nemzetközi projekt fő partnere a társadalmi hatású banki tevékenység (THBT) programján keresztül, egy becsületesebb és befogadóbb társadalom kiépítése érdekében.
Nemzetközi kapcsolatok
Fókuszban a krízisben lévő és az újrakezdő vállalkozók
2020. október 7.
A REBORN projekt online zárórendezvényén olasz, spanyol, görög, lengyel és magyar partnerek mutatták be az újrakezdő vállalkozások támogatásának lehetőségeit és példáit. A programot a Fejlesztési Ügynökségek Európai Szövetsége (EURADA) moderálta.
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.