AIRMOOC online tananyag bemutatása és verseny társadalmi vállalkozások számára

Nemzetközi kapcsolatok
2020. szeptember 25.
A Finance4SocialChange c. nemzetközi projekt következő eseményei: AIRMOOC online tananyag bemutatása és társadalmi vállalkozások számára kiírt verseny.
A Finance4SocialChange projekt célja a Duna régiós szakpolitikai tapasztalatcsere, a közös tanulás, valamint a társadalmi hasznosságú befektetési piacok egészének gyakorlatközpontú fejlesztése. A Duna régióban ez 14 partnerből, valamint 6 stratégiai tanácsadó félből álló multidiszciplináris együttműködés segítségével valósul meg.

A projekt hazai megvalósítása két fontos mérföldkőhöz érkezett. Június vége óta elérhető a közel 130 órás online képzési program (AIRMOOC).
Az angol nyelvű tananyag a társadalmi vállalkozások finanszírozásának elősegítésére készült, társadalmi vállalkozások, szakpolitikai döntéshozók, potenciális befektetők, és állami intézmények számára a Duna régió országaiban. 

Szeptember végén, egy egynapos minikonferencia keretében mutatják be első, szélesebb körben az AIRMOOC magyar adaptációját. A bemutató célja: a magyar környezetben releváns témák illusztrálása magyar példákkal és előadókkal; kiemelt témák megvitatása minden modulban, kis csoportos formában; input gyűjtése a tananyag további használatához, fejlesztéséhez és promóciójához.

A minikonferencia időpontja:
2020. szeptember 29. 9.30 – 16.00 óra között
Helyszíne: Millenáris Park B épülete, IFKA Elektromobilitás Látogatóközpont
(1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.

Jelentkezés a rendezvényre: https://forms.gle/sMjJfxEHr7tKvj86A

Az AIRMOOC weboldala, ahol a teljes online anyag elérhető angol nyelven: https://air-mooc.teachable.com

2020. szeptember 30-adikán, ugyanezen a helyszínen rendezik meg az AIRCompetition Duna régiós társadalmi vállalkozások számára kiírt versenyét.

Az AIRCompetition Duna régiós társadalmi vállalkozások számára kiírt versenyre a felhívás május elején jelent meg, a fenti oldalon. A jelentkezők röviden ismertették üzleti és társadalmi hatásterveiket. A jelentkezéseket június végéig fogadta a projekt, utána a pályázatok értékelése következett, amely augusztus végével zárult le. A projektben résztvevő partnerországok hatásköre volt az adott országbeli győztesek kiválasztásának módszere. A többség csak az online pályázat alapján alakította ki a sorrendet, néhányan – mint az IFKA is – hazai döntőt szerveztek a jelentkezők számára.
A nemzetközi felhívásra összesen 244 pályázat érkezett, a legtöbb jelentkező – 40 társadalmi vállalkozás – Magyarországról nyújtott be pályázatot.
Az IFKA Társadalmi Vállalkozás Osztálya a jelentkezőket többszöri képzés alkalmakkal és a szeptember 22-i előpitching szervezésével segítette a versenyzők felkészülését. Továbbá személyre szabott támogatást is biztosított nekik, IFKA belső, és önkéntes külső mentorok által. Ezen a napon a magyar döntőbe jutott 14 szervezet mutatkozik be a szakértői zsűri előtt, a nap végére pedig eldől, hogy mely szervezetek képviselik hazánkat a nemzetközi fordulóban. A programot Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár úr nyitja majd meg, aki a verseny magyarországi döntőjének védnöke.

A zsűri tagjai:

Fehér Margit - Boston Consulting Group
Vörös Réka - Unicredit Bank (Head of Retail Division)
Eszter Elemér - Impact Ventures
Szabó Krisztina - Pénzügyminisztérium
Szabó Anita - IFKA Közhasznú Nonprofit Kft.

A győztesek nemzetközi megmérettetésére november 23-án kerül sor, online formában. 

A hazai verseny időpontja:
2020.szeptember 30.  9 - 14 óra között
Helyszíne: Millenáris Park B épülete, IFKA Elektromobilitás Látogatóközpont
(1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.

Jelentkezés a rendezvényre: https://forms.gle/91BB7ZCWCbJ4nG7B6
 
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.