Study visit Budapesten

Zöld Gazdaság
2018. november 30.
2018. november 26-28. között került megrendezésre Budapesten a Climate-KIC által támogatott Study visit program, amelyet a Temes megyei Kereskedelmi és Iparkamara munkatársa, Cristina Badulescu, és az IFKA Zöld gazdaság csoportja közösen szervezett meg.

Az eseményen a Romániából érkező szakértők a víz – mint központi téma – kapcsán bővíthették ismereteiket. A keddi nap a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. (FCSM) által üzemeltetett Dél-Pesti Szennyvíztisztító Telepen kezdődött. Az eseményt Tanka Eszter a Zöld gazdaság csoport vezetője, Cristina Badulescu és Barabás Győző a Környezetgazdálkodási Igazgatóság igazgatóhelyettese nyitotta meg, majd a délelőtt folyamán érdekes előadásokat hallhattunk a meghívott előadóktól:
  • Bozán Csaba (NAIK ÖVKI, osztályvezető): A NAIK tevékenységeinek és eredményeinek bemutatása az adaptációs megoldások kapcsán
  • Zsabokorszky Ferenc (Equa Kft., kutatási és fejlesztési igazgató): Innovatív szennyvíziszapkezelés Magyarországon
  • GyalaiKorpos Miklós (Pannon Pro Innovációs Kft.): Algák alkalmazása a szennyvíztisztításban: ClimateKIC MAB 2.0 projekt bemutatása
Délután Kiss Katalin bemutatta a szennyvíztisztítás során alkalmazott technológiát, majd pedig körbevezetett minket a telepen.
Szerdán az FCSM Észak-Pesti Szennyvíztisztító Telepére látogattunk el, ahol Bodnár Attila, az Organica társalapítója bemutatta az általuk megálmodott szennyvíztisztítási technológiát, amelyet jelenleg több mint 90 telepen alkalmaznak szerte a világon. Az érdekes és tartalmas előadás után pedig lehetőségünk volt megtekinteni az üvegháznak látszó, zöld és virágzó növényekkel teli helyszínt, ahol növény és mikroorganizmus szimbiózisával a szennyvízből tiszta víz válik.
 
Reméljük, hogy a résztvevők hasznos tudással gyarapodtak; köszönjük szépen a meghívott előadók prezentációit, valamint az FCSM és Organica Water munkatársainak a közreműködését!
 

Hírek

Zöld Gazdaság
Meghosszabbították a jelentkezési határidőt a Pioneers into Practice programba
2019. április 19.
A Climate-KIC, Európa legnagyobb klímainnovációs közössége 2019-ben is elindítja a Pioneers into Practice (PiP) elnevezésű, immár 20 európai ország részvételével zajló, nemzetközi szakértői csereprogramját.
Zöld Gazdaság
Interaktív tudáscsere a zöld innovációs közbeszerzések kapcsán
2019. április 18.
Április 16-án a főbb beszerző szervezetek, innovációs szövetségek, cégek és egyéb képviselők részvételével interaktív beszélgetést szervezett az IFKA Zöld gazdaság csoportja a GREENIN projekt keretében, amely során számos ötlettel, javaslattal gazdagodtak a résztvevők.
Zöld Gazdaság
Az IFKA hivatalosan is csatlakozott a Körforgásos Gazdaság Platformhoz
2019. április 17.
Újabb 20 szervezet – köztük az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. is – csatlakozott 2019. április 15-én a Körforgásos Gazdaság Platformhoz. A csatlakozott 68 szervezet – államigazgatás, vállalkozói szektor, érdekvédelmi szervek, szövetségek és kutatóintézet – vállalta, hogy felgyorsítják a körforgásos gazdaságra való átállást.
Zöld Gazdaság
Újabb lépés a sikeres klaszterauditok felé
2019. április 15.
Danube S3 Cluster projektünk következő állomásaként Mariborban, Szlovéniában ült össze a 11 országból álló partnerség. Az IFKA-t a Zöld gazdaság csoport képviselte a kétnapos egyeztetésen.
Zöld Gazdaság
Megtartottuk a TRIS Ipari Szimbiózis Tanácsadó Testület soron következő ülését
2019. április 1.
2019. március 29-én hetedik alkalommal ült össze a TRIS projekt keretében életre hívott Ipari Szimbiózis Tanácsadó Testület. Az egyeztetést a Herman Ottó Intézetben tartottunk meg 14 fő részvételével.
Zöld Gazdaság
CIRCE2020 partnertalálkozó Innsbruckban
2019. március 29.
A CIRCE2020 projekt 5. partnertalálkozója március 26-27-én került megrendezésre Ausztriában, Innsbruckban, amelyen a Zöld gazdaság csoport is részt vett.
szervezetfejlesztés
  • Képzés
  • Pályázati partnerség
  • Tanácsadás
  • Tudománykommunikáció
  • K+F tevékenység
 
Lépjen velünk kapcsolatba
 
 
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.