Study visit Budapesten

Zöld Gazdaság
2018. november 30.
2018. november 26-28. között került megrendezésre Budapesten a Climate-KIC által támogatott Study visit program, amelyet a Temes megyei Kereskedelmi és Iparkamara munkatársa, Cristina Badulescu, és az IFKA Zöld gazdaság csoportja közösen szervezett meg.

Az eseményen a Romániából érkező szakértők a víz – mint központi téma – kapcsán bővíthették ismereteiket. A keddi nap a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. (FCSM) által üzemeltetett Dél-Pesti Szennyvíztisztító Telepen kezdődött. Az eseményt Tanka Eszter a Zöld gazdaság csoport vezetője, Cristina Badulescu és Barabás Győző a Környezetgazdálkodási Igazgatóság igazgatóhelyettese nyitotta meg, majd a délelőtt folyamán érdekes előadásokat hallhattunk a meghívott előadóktól:
  • Bozán Csaba (NAIK ÖVKI, osztályvezető): A NAIK tevékenységeinek és eredményeinek bemutatása az adaptációs megoldások kapcsán
  • Zsabokorszky Ferenc (Equa Kft., kutatási és fejlesztési igazgató): Innovatív szennyvíziszapkezelés Magyarországon
  • GyalaiKorpos Miklós (Pannon Pro Innovációs Kft.): Algák alkalmazása a szennyvíztisztításban: ClimateKIC MAB 2.0 projekt bemutatása
Délután Kiss Katalin bemutatta a szennyvíztisztítás során alkalmazott technológiát, majd pedig körbevezetett minket a telepen.
Szerdán az FCSM Észak-Pesti Szennyvíztisztító Telepére látogattunk el, ahol Bodnár Attila, az Organica társalapítója bemutatta az általuk megálmodott szennyvíztisztítási technológiát, amelyet jelenleg több mint 90 telepen alkalmaznak szerte a világon. Az érdekes és tartalmas előadás után pedig lehetőségünk volt megtekinteni az üvegháznak látszó, zöld és virágzó növényekkel teli helyszínt, ahol növény és mikroorganizmus szimbiózisával a szennyvízből tiszta víz válik.
 
Reméljük, hogy a résztvevők hasznos tudással gyarapodtak; köszönjük szépen a meghívott előadók prezentációit, valamint az FCSM és Organica Water munkatársainak a közreműködését!
 

Hírek

Zöld Gazdaság
Tudáscserét szerveztünk a zöld innovációs közbeszerzések tapasztalatainak megismerése érdekében
2019. február 4.
Az IFKA Zöld gazdaság csoportja két projekt kapcsán is foglalkozik a zöld innovációs közbeszerzésekkel. Ennek kapcsán találkozót szerveztünk 2019. január 31-én, hogy megismerjük néhány szakértő és érintett fél álláspontját, gondolatait a témát illetően.
Zöld Gazdaság
Jó gyakorlatokat keresünk
2019. január 23.
2018. szeptember 1-jén indult el a GREENIN projekt a Horizon2020 kutatási és innovációs programjának finanszírozásával, amelyben az IFKA Zöld gazdaság csoportján kívül a spanyolországi vezető partner, a FUNDECYPT-PCTEX és a portugáliai LNEG szervezetek vesznek részt.
Zöld Gazdaság
IFKA, mint a Virtuális Erőmű Program mentor vállalata
2019. január 7.
2018. szeptember 20-án, Tanka Eszter Zöld gazdaság csoportvezető vehette át az IFKA nevében a Virtuális Erőmű Program mentor vállalatának járó díját.
Zöld Gazdaság
CIRCE2020 projekt bemutatása a 12. Gazdaságfejlesztési konferencián
2018. december 10.
A Zöld Gazdaság csoport részt vett a 12. Gazdaságfejlesztési konferencián, amely 2018. december 6-án a Hotel Benczúrban került megrendezésre.
Zöld Gazdaság
Study visit Budapesten
2018. november 30.
2018. november 26-28. között került megrendezésre Budapesten a Climate-KIC által támogatott Study visit program, amelyet a Temes megyei Kereskedelmi és Iparkamara munkatársa, Cristina Badulescu, és az IFKA Zöld gazdaság csoportja közösen szervezett meg.
Zöld Gazdaság
Ipari szimbiózis workshop Szegeden
2018. november 29.
A TRIS (Régiók úton az ipari szimbiózis felé) projekt keretében az IFKA Zöld gazdaság csoportja workshopot szervezett helyi kis- és középvállalkozásoknak a körforgásos gazdaság és az ipari szimbiózis modelljéről Szegeden.
szervezetfejlesztés
  • Képzés
  • Pályázati partnerség
  • Tanácsadás
  • Tudománykommunikáció
  • K+F tevékenység
 
Lépjen velünk kapcsolatba
 
 
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.