Mitől zöld egy közbeszerzés? Kérdések és válaszok az ajánlatkérők szemszögéből

Zöld Gazdaság
2019. szeptember 25.
„Környezeti szempontok értékelése a közbeszerzésekben – a kihívások feloldása” címmel közösen szervezett műhelymunkát Budapest Főváros Önkormányzata, az IFKA Zöld Gazdaság csoportja és a Pannon Pro Innovációs Kft. a budapesti Főpolgármesteri Hivatal dísztermében 2019. szeptember 24-én. Az eseményen szakpolitikai és hatósági szereplők, közbeszerzési tanácsadók és szakértők, illetve közbeszerzéseket kiíró vállalatok és önkormányzatok képviselői vettek részt.

Az esemény első felében dr. Kittka Dalma – Budapest Főváros Önkormányzat – köszöntője után Lakatos Boglárka – Pannon Pro Innovációs Kft. – ismertette a 2019 nyarán indult Climate-KIC által finanszírozott CLIM-EV-PROC útkereső projektet, valamint az aznapi műhelymunka célkitűzéseit. A prezentációban kiemelt szerepet kapott az IFKA Zöld Gazdaság csoport TRIS és GREENIN projektekben szerzett, a zöld közbeszerzésekkel kapcsolatos tapasztalatai, amelyre az útkereső projekt tovább tud építkezni. A résztvevők ezután gondolatébresztő előadásokat hallhattak a meghívott előadóktól. Dr. Havas-Kovács Gabriella – Közbeszerzési Hatóság – bemutatta az elmúlt 10 évben a közbeszerzési eljárásokban bekövetkezett változásokat, míg dr. Csécsei Henrietta – Pécsi Tudományegyetem – a zöld egyetem felé vezető útról tartott összefoglalót.

A rendezvény második felében a meghívott ajánlatkérő vállalatok (FŐKERT, FKF, FCSM, BKK, BKV, FŐTÁV) képviselői bemutatkozásukat követően a cégüknél alkalmazott zöld közbeszerzési jó gyakorlatokról és tapasztalatokról beszéltek. Mindemellett kitértek az ajánlatkérésekben alkalmazható környezetvédelmi érdekek érvényesülését hátráltató tényezőkre, kihívásokra és ötleteikre azok leküzdésére.

Hírek

Zöld Gazdaság
Meghosszabbított jelentkezési határidő Pioneers into Practice programra
2020. május 14.
A Pioneers into Practice (PIP) programot a Climate-KIC, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet innovációs közössége támogatja, magyarországi lebonyolításáért pedig az IFKA Zöld gazdaság osztálya felelős.
Zöld Gazdaság
Tegyük körforgásossá, azaz hatékonnyá! - virtuális gyakorlati tréning az IFKA szervezésében
2020. május 14.
A CIRCE2020 (Expansion of the CIRcular Economy concept in the Central Europe local productive districts) projekt keretein belül az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. Zöld gazdaság osztálya az LCA Center Egyesülettel közösen két napos virtuális tréninget szervez 2020. június 4-én és 5-én.
Zöld Gazdaság
Jelentkezés a Pioneers into Practice programba
2020. március 19.
Várjuk a jelentkezéseket szakértői és fogadószervezetek kapcsán: április 23-ig: a Pioneers into Practice (PIP) programot a Climate-KIC, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet innovációs közössége támogatja, magyarországi lebonyolításáért pedig az IFKA Zöld gazdaság osztálya felelős.
Zöld Gazdaság
Felhívás a Pioneers into Practice 2020 program tréneri feladatainak ellátására
2020. február 28.
A Pioneers into Practice program a Climate-KIC klímaváltozási szakértőket célzó mobilitási programja. Az ipar, a KKV-k, kutatóintézetek, helyi kormányzati szervek, valamint nonprofit szervezetek munkatársait köti össze. A program lebonyolításához 2-3 fős trénercsapatokat keresünk, akik fő feladata a résztvevő szakértők és fogadó szervezetek tanulásának támogatása systems thinking és systems innovation témakörében.
Zöld Gazdaság
Megnyílt a jelentkezés a Pioneers into Practice programba
2020. február 27.
A Pioneers into Practice (PIP) programot a Climate-KIC, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet innovációs közössége támogatja, magyarországi lebonyolításáért pedig az IFKA Zöld gazdaság osztálya felelős.
Zöld Gazdaság
Úton a dekarbonizáció felé, avagy hogyan válhat egy kkv erőforráshatékonnyá?
2020. február 17.
2020. február 13-án az Európai Unió Horizont 2020 programjának finanszírozásával megvalósuló EUCalc projekt keretein belül - Bécs, Koppenhága, London és Róma mellett - Budapesten is megrendezésre került egy szakmai fórum, amelynek megvalósítását az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. Zöld gazdaság osztálya koordinálta.
szervezetfejlesztés
  • Képzés
  • Pályázati partnerség
  • Tanácsadás
  • Tudománykommunikáció
  • K+F tevékenység
 
Lépjen velünk kapcsolatba
 
 
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.