Elindult a VEKOP 1.2.8-20 pályázat előminősítése

Zöld Gazdaság
2021. február 5.
Megnyílt a VEKOP-1.2.8-20 kódszámú, az egyszer használatos és egyéb műanyagtermékek forgalomba hozatalának korlátozásával érintett, valamint az ezeket helyettesítő termékek gyártásával foglalkozó vállalkozások technológiaváltásának és kapacitásbővítésének támogatása pályázat előminősítése. Az előminősítésre 2021. február 19-én 12 óráig lesz lehetőség.

Magyarország kormányának kiemelt célja a nagy növekedési potenciállal rendelkező, a zöldgazdasághoz és -iparhoz kapcsolódó feldolgozóipari vállalkozások technológiaváltást segítő fejlesztéseinek támogatása. A Zöld Nemzeti Bajnokok program különlegessége, hogy összetett pályázati folyamatról van szó. Az előminősítési eljárás azt szolgálja, hogy a legszínvonalasabb projektek kerüljenek megvalósításra, amelyek tényleges hozzáadott értékkel bírnak környezeti fenntarthatóságunk szempontjából. A folyamat során a szakértők értékelik a vállalkozások felkészültségét és a fejlesztés koncepcióját, figyelembe veszik a vállalkozások zöld minősítéseit. A sikeres előminősítéshez szükséges, hogy a késztermék „környezetbarát”, a vállalkozás teljes működése pedig a zöld gazdasághoz illeszkedő legyen.

VEKOP-1.2.8-20 kódszámú fejlesztési forrásra a keretösszeg 3 milliárd forint, melyből a közép-magyarországi régió területén megvalósuló fejlesztések támogathatók. Olyan hazai termelő vállalkozások jelentkezését várja a program, amelyek érintettek az egyszer használatos, valamint egyes egyéb műanyagtermékek forgalomba hozatalának betiltásával, valamint ezeket helyettesítő termékek gyártásával foglalkoznak és a műanyagipari ágazatban egyéb okból piacot veszítettek. Cél az egyszer használatos műanyag termékeket helyettesítő késztermékek előállításának a támogatása.

A támogatási kérelmeket 2021. február 22 és 2021. március 31 között lehet majd benyújtani, az előminősítési tanúsítvány birtokában.

A folyamatról és a pályázatról bővebb tájékoztatás: ITT

Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.