GINOP-1.2.9-20 „Hátrányos helyzetű településeken működő mikro- és kisvállalkozások fejlesztéseinek támogatása”

Járműipari Beszállító-fejlesztési Program
2021. január 13.
A GINOP-1.2.9-20 „Hátrányos helyzetű településeken működő mikro- és kisvállalkozások fejlesztéseinek támogatása” című felhívás 2. szakmai mellékletében felsorolt településen projektet megvalósítók számára létrehozott online előminősítési eljárás első szakasza 2021. 01. 11-én zárult.

A határnapig 1063 pályázó vállalkozás jelezte előminősítési szándékát a lebonyolító IFKA felé. 

Az GINOP-1.2.9-20  számú, 5 milliárd Ft keretösszegű felhívás 2020. november 18-án jelent meg, a Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programba és a Felzárkózó települések Programba tartozó falvak vállalkozásai pedig november 25-től előregisztrálhattak az előminősítési folyamatra a www.ginop129.ifka.hu honlapon. 
 
Az előminősítési felület 2021. január 4-én nyílt meg. A projektek előminősítési lehetősége 2021. január 11-i határnappal felfüggesztésre került a beérkezett regisztrációk nagy számára és így a rendelkezésre álló kötelezettségvállalási keret valószínűsíthető kimerülésére tekintettel. 
 
A 2021. január 11-ig regisztrált vállalkozások esetében jelenleg folyik az előminősítési minimum kritériumok értékelése. A vizsgálat határideje: minimum 5 munkanap. Ezt követően a minimum feltételeknek megfelelt vállalkozások számára az előminősítő felületen a Projektterv beküldésére – a szakmai modulok kitöltésére – 2021. 01. 22. 23:59-ig lesz lehetőség. 
 

Az előminősítés és a projekttervek értékelése során a leghangsúlyosabb szempontot az adott fejlesztés helyi beágyazottsága, valamint a helyi gazdaság és társadalom fejlődéséhez való hozzájárulása jelenti. Az előminősítés során megvizsgálják a helyi együttműködéseket, partnerségeket és szinergiákat, illetve mindezek tükrében a fejlesztés megalapozottságát. Amennyiben a projektterv eléri a teljes értékelés során (az I. és II. modulokban összesen) megszerezhető pontok 75%-át, valamint az I. modul „I.2 Helyi beágyazottság” értékelési szempontnál megszerezhető pontok 50%-át, az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. Minősítő Tanúsítványt állít ki. A tanúsítvány kiállításának határideje: 5 munkanap.
 
A Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programba és a Felzárkózó települések Programba tartozó falvak vállalkozásai számára a támogatási kérelmek benyújtására az IFKA által kiállított Minősítő Tanúsítvány birtokában 2021. február 18-tól lesz lehetőség. Támogatási kérelem benyújtására az EPTK elektronikus pályázatkezelési rendszeren keresztül van lehetőség. A rendszer a www.eptk.fair.gov.hu/ honlapon érhető el.  A felhívás teljes anyaga továbbra is elérhető a www.palyazat.gov.hu/ginop-129-20-htrnyos-helyzet-teleplseken-mkd-mikro-s-kisvllalkozsok-fejlesztseinek-tmogatsa-1 oldalon.
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.