Idén is folytatódik a beszállító-fejlesztési program

Járműipari Beszállító-fejlesztési Program
2019. szeptember 10.
Névtelen

A magyar gazdaság további erősítése érdekében idén is folytatódik a beszállító-fejlesztési program, amelyben 2019-ben is 3 milliárd forint értékű költségvetési forrás áll rendelkezésre a vállalkozások számára, amelyek szeptember 10. és október 10. között nyújthatják be pályázataikat.

György László az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért- és szabályozásért felelős államtitkára hozzátette, a pályázat feltétele, hogy egy külföldi, illetve egy magyar nagyvállalathoz 5 kis- és közepes vállalkozás (kkv) kapcsolódjon beszállítóként. A program célja, hogy a kkv-k beszállítóként elsajátítsák a nagyvállalatoknál alkalmazott technológiákat, a szervezett fejlesztési megoldásokat, ezek felhasználásával pedig emelkedjen a kkv-k árbevétele, emelkedjen az általuk előállított termékek hozzáadott értéke, növelni tudják munkavállalóik bérét és javítani tudják dolgozóik életkörülményeit.

Az államtitkár kiemelte, a kormány az elmúlt években és a jövőben is azon dolgozik majd, hogy Magyarországra vonzza a magas technológiai intenzitású hich-tech iparágakat. A beszállítói-fejlesztői program pedig abban segít, hogy a magyar kkv-k a világ élvonalába tartozó technológiákat alkalmazó nagyvállalatoktól tanulhassanak, ennek a tudásnak a felhasználásával pedig képesek legyenek saját termék, szolgáltatás fejlesztésére is.

György László közölte, hogy a Nemzetközi Valutalap (IMF) egyik korábbi tanulmánya szerint, amely azt vizsgálja, hogy a fejlett és a fejlődő országokban mekkora az iparon belül a high-tech szektor aránya, Magyarország áll a második helyen, 70 százalékos részesedéssel, míg például Lengyelországban ez a szektor csupán 20 százalékos arányt képvisel. A tanulmány szerint Dánia áll a lista élén.

Az államtitkár felidézte, a beszállítói-fejlesztési program 2017-ben indult, azóta a programban 11 nagyvállalat és 89 magyar kkv vett részt, amelyek 8,6 milliárd forint támogatásban részesültek

A Beszállító-fejlesztési Program keretében nyújtott támogatások igénylésének 2019. évi feltételeiről szóló tájékoztató itt érhető el.

(MTI)

Hírek

Járműipari Beszállító-fejlesztési Program
Indul az Élelmiszeripari technológiai Beszállító-fejlesztési Program
2022. február 10.
A program célja a hazai élelmiszer-alapanyag termelést, illetve élelmiszer-feldolgozást célzó gép- és eszközgyártás fejlesztésének támogatása az importfüggőség csökkentésére, a hazai kapacitások növelésére.
Járműipari Beszállító-fejlesztési Program
Újra megnyílt a GINOP-1.2.15-21 kódszámú felhívás előminősítő rendszere
2021. június 8.
A "Mikro-, kis- és középvállalkozások egészségipari termékek gyártására irányuló fejlesztéseinek támogatása" című felhívásra való előminősítő rendszerében lehetőség nyílt az előminősítési kérelmek benyújtására.
Járműipari Beszállító-fejlesztési Program
ÉLIP BFP - június 7-től tölthetők fel a Támogatói Okirat kiállításához kapcsolódó pályázói nyilatkozatok
2021. június 3.
2021. június 7. és 2021. június 30. között lesz lehetőség a Támogatói Okirat kiállítását megelőző pályázói nyilatkozatok feltöltésére.
Járműipari Beszállító-fejlesztési Program
Ismét jelentkezhetnek az egészségipari vállalkozások előminősítésre
2021. május 26.
A GINOP 1.2.15-21 kódszámú pályázat előminősítése 2021. május 26-án, 9 órakor újra nyílik.
Járműipari Beszállító-fejlesztési Program
Meghosszabbodik az ÉLIP-BFP fejlesztési tervek benyújtási határideje
2021. március 22.
Az Élelmiszeripari Beszállító-fejlesztési Program keretében a fejlesztési tervek benyújtási határideje 2021. április 8. 20:00 órára hosszabbodik.
Járműipari Beszállító-fejlesztési Program
Újra nyílik az előminősítés a divat- és designipari vállalkozások számára
2021. március 19.
A nagy érdeklődésre való tekintettel a „Divat és Dizájnipari mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” előminősítési rendszere március 19-én 23:59-kor újra nyit.
Aktuális projektjeink
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.