A jövő magyar multicégeinek találkozója

Iparfejlesztés
2021. december 13.
Az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. a Makronóm Intézettel közösen első alkalommal rendezte meg, hagyományteremtő szándékkal, a Magyar Multi Program köré szerveződő zártkörű szakmai napját, a Magyar Multi Meet-upot. A Magyar Multi Program a nagy növekedési potenciállal bíró, innovatív és exportképes termékeket, illetve szolgáltatásokat előállító kkv-k megerősítését tűzte ki célul, akik regionális bajnokká válhatnak és akikben benne van a multivá válás képessége.

2021. december 9-én délelőtt a Magyar Tudomány Akadémián gyűltek össze a Magyar Multi Programban résztvevő cégek vezetői. A szakmai nap célja az volt, hogy a vállalkozások képviselői megismerjék az elérhető, célzott támogatási és forráslehetőségeket, megoszthassák tapasztalataikat és az előttük álló megoldandó kihívásokat, mindezt szakértő csapat vezetésével és közreműködésével.
Az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. részéről Barta-Eke Gyula ügyvezető nyitotta meg a programot. Köszöntőjében kiemelte, nagy öröm számára, hogy a tudomány házában tanácskozhatnak a magyar gazdaság fontos szereplői, majd hozzátette: nagy siker, hogy a Magyar Multi Program elindulása óta ma már szakmai napot tudnak szervezni a program köré. Ezt követően Kerekes György, a Makronóm Intézet szakmai vezetője vette át a szót, aki az IFKA és a Makronóm feladatmegosztásáról beszélt, mely együttműködésben az IFKA a szakmai előminősítéseket,  a Makronóm Intézet  pedig az elemzéseket végzi. A két szervezet ilyen formán valóban tevékenyen tudja segíteni a hazai gazdaságot - tette hozzá.
 
A szervezői köszöntőket követően Dr. György László, gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár tartotta meg nyitó előadását, amelyben hangsúlyozta: a magyar gazdaság a magyar vállalkozások támogatásával tud erősödni, majd néhány személyes példával illusztrálta az egyes Magyar Multi Programban résztvevő cégek munkáját. 
A szakmai bemutató előadások sorát Jákli Gergely, az EXIM elnök-vezérigazgatója nyitotta meg, aki a fenntartható fejlesztésekről, exportfinanszírozásról, valamint a külpiaci terjeszkedésről beszélt. Őt követte Katona Bence, a Hiventures Zrt. vezérigazgatója, aki kiemelte: a Magyar Multi Program és a Hiventures tőkefinanszírozása jelentős mértékben katalizálhatja a növekedési pályán lévő vállalkozások szintlépését. A Meet-up harmadik előadója Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója volt, aki online csatlakozott az eseményre. Beszédében a célzott finanszírozási és forrásbevonási programokat, lehetőségeket mutatta be a részvevőknek, kiemelve, hogy a Széchenyi Kártya Program kedvezményes hitelterméket kínál a hazai kkv-k számára a COVID-19 koronavírus járvány miatti veszélyhelyzet kezelésére, amelyek rugalmasan illeszkednek a vállalkozás szükségleteihez.
 
A szakmai nap végén egyéni, kötetlen konzultációkra is sor került, melyen minden előadó szervezet képviselője részt vett.
 
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.