IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.
1062 Budapest, Andrássy út 100.
Tel.: +36 1 312 2213 - E-mail: info@ifka.hu

IFKA gazdaságfejlesztési konferencia

Gazdaságfejlesztés
2017. 12. 05.
Meghívó az IFKA szervezésében idén 11. alkalommal december 7-én megrendezésre kerülő, megújuló benchmarking konferenciára.
IFKA gazdaságfejlesztési konferencia

„IFKA gazdaságfejlesztési konferencia – tudásmegosztás az új ipari forradalom idején" „A Mikulás is benchmarkol-11.” címmel kerül megrendezésre az IFKA megújuló benchmarking konferenciája. A megváltozott elnevezés nemcsak a magyar gazdaságfejlesztés fontosságát hivatott kifejezni, de egyben arra is utal, hogy a napjainkban zajló új technológiai és ipari forradalomban a vállalkozások sikerességéhez a minőség és a tudásmegosztás elengedhetetlen.

A folyamatosságot és a rendezvény fontosságát egyaránt jelzi, hogy a konferencia védnöke ismét Lepsényi István az NGM gazdaságfejlesztésért és - szabályozásért felelős államtitkára lesz.

Kezdetektől fogva a konferencia egyik vezérelve volt a magyar gazdaságfejlesztés támogatása a minőségügy sajátos eszközével a mindinkább fontossá váló benchmarking segítségével. A benchmarking a minőségkultúra szerves része, amelynek hazai meghonosítása elengedhetetlen a hazai vállalkozások sikerességében, piaci pozícióik erősítésében. „Jót, jóktól, még jobban!”,- összegezhetnénk az első időszak törekvéseit. A tizenegyedik konferencián is a tudásmegosztás lesz előtérben, de már egy szélesebb, a napjainkban zajló új ipari forradalom kontextusában.

Bízunk benne, hogy az előadókkal és a résztvevőkkel közösen ismét hozzájárulhatunk a magyar gazdaság fejlődésének ösztönzéséhez a mára szakmailag is jócskán kibővült benchmarking egyes területeiről bemutatott jó és adaptálható gyakorlatok és megoldások megosztásán keresztül.

A konferencia részletes programja itt, a jelentkezési lap pedig itt érhető el.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

További hírek

Tájékoztató a GINOP 1.2.7-17 beadási lehetőségének átmeneti szüneteltetéséről
Gazdaságfejlesztés
Tájékoztató a GINOP 1.2.7-17 beadási lehetőségének átmeneti szüneteltetéséről
2018. 02. 03.

Tájékoztató a GINOP 1.2.7-17 Gyors növekedésű (gazella) vállalkozások komplex fejlesztéseinek támogatása című felhívás beadási lehetőségének átmeneti szüneteltetéséről

MÁTÓL LEHET REGISZTRÁLNI A LEGMODERNEBB IPAR 4.0 TECHNOLÓGIÁK MEGTEKINTÉSÉRE
Gazdaságfejlesztés
MÁTÓL LEHET REGISZTRÁLNI A LEGMODERNEBB IPAR 4.0 TECHNOLÓGIÁK MEGTEKINTÉSÉRE
2018. 01. 17.

HAMAROSAN MEGNYITJA KAPUIT AZ IPAR 4.0 TECHNOLÓGIAI KÖZPONT Szakmai megnyitón mutatták be az „Ipar 4.0 Modern Gyárak” kiemelt projekt és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) partnerségének eredményét, az Ipar 4.0 Technológiai Központot. A BME „I” épületében mától két éven keresztül tizenkettő különböző Ipar 4.0 innováció tekinthető meg, amelyek jól szemléltetik, hogy a termelő kkv-k hogyan növelhetik hatékonyságukat a legmodernebb technológiákkal. Az eseményt Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár nyitotta meg.

Inspiráló környezetben indult útjára a Középvállalati Fejlesztési Program
Gazdaságfejlesztés
Inspiráló környezetben indult útjára a Középvállalati Fejlesztési Program
2018. 01. 12.

Nagyszabású támogatási program megvalósításába kezdett az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. Az 1,7 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásából megvalósuló (GINOP-1.1.4-16) kiemelt projekt részleteiről a győri Borsodi Műhely Kft. gyárában tartottak tájékoztatót 2018. január 10-én.

BEMUTATKOZTAK AZ IPAR 4.0 PÉLDAMUTATÓ GYÁRAI
Gazdaságfejlesztés
BEMUTATKOZTAK AZ IPAR 4.0 PÉLDAMUTATÓ GYÁRAI
2017. 12. 19.

KIHIRDETTÉK A NEGYEDIK IPARI FORRADALOM MINTAGYÁRAIT Az „Ipar 4.0 Mintagyár Projekt” legutóbbi sajtóeseményén bemutatkoztak azok a Mintagyárak, amelyek Magyarországon élen járnak az Ipar 4.0 technológiák alkalmazásában. A kiválasztott öt gyár jövőbeni feladata, hogy a magyarországi, feldolgozóiparban tevékenykedő kkv-kkal megismertessék az ipar 4.0 innovatív megoldásait, szemléltessék, hogy az új üzleti folyamatokból milyen előnyökre számíthatnak. Az eseményt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter nyitotta meg a Continental Automotive Hungary Kft. területén.

„IFKA Gazdaságfejlesztési Konferencia – tudásmegosztás az új ipari forradalom idején” címen került megrendezésre  az IFKA megújuló benchmarking konferenciája
Gazdaságfejlesztés
„IFKA Gazdaságfejlesztési Konferencia – tudásmegosztás az új ipari forradalom idején” címen került megrendezésre az IFKA megújuló benchmarking konferenciája
2017. 12. 11.

Az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. 11. éve rendezi meg benchmarking konferenciáját a legjobb iparági gyakorlatok és legújabb eredmények megosztása céljával.

KIDERÜLT, MITŐL OKOS EGY GYÁR - MODERN GYÁRAK ÉJSZAKÁJA 2017
Gazdaságfejlesztés
KIDERÜLT, MITŐL OKOS EGY GYÁR - MODERN GYÁRAK ÉJSZAKÁJA 2017
2017. 11. 20.

Péntek este a széles nyilvánosság előtt is kinyitották kapuikat az ország legmodernebb gyárai. A tervezett látogatói összlétszám szinte maximálisan teljesült is, hiszen több mint 2000 ember volt kíváncsi arra, hogyan működik egy okosgyár.

Aktuális projektjeink
PiacTárs

Kiemelt projekt a társadalmi vállalkozások ösztönzésére a fenntartható és versenyképes szociális gazdaság érdekében GINOP-5.1.2-15-2016-00001.

Gyors növekedésű vállalkozások (HGC)

2016. december 30-án jelent meg a GINOP-1.1.4-16 kódszámú felhívás a gyorsan növekedő vállalkozások fejlesztését célozva

IPAR 4.0

Az „Ipar 4.0 Modern Gyárak” kiemelt projekt a magyar ipar hosszú távú technológiai fejlesztését elősegítő program, amelynek fő célkitűzése, hogy a hazai termelő kkv-kkal megismertesse a gyakorlatban is működő Ipar 4.0 technológiákat.

Szolgáltatásaink
  • Képzés
  • Pályázati partnerség
  • Tanácsadás
  • Tudománykommunikáció
  • K+F tevékenység
Lépjen velünk kapcsolatba