IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.
1062 Budapest, Andrássy út 100.
Tel.: +36 1 312 2213 - E-mail: info@ifka.hu

IFKA gazdaságfejlesztési konferencia

Gazdaságfejlesztés
2017. 11. 08.
Meghívó az IFKA szervezésében idén 11. alkalommal december 7-én megrendezésre kerülő, megújuló benchmarking konferenciára.
IFKA gazdaságfejlesztési konferencia

„IFKA gazdaságfejlesztési konferencia – tudásmegosztás az új ipari forradalom idején" „A Mikulás is benchmarkol-11.” címmel kerül megrendezésre az IFKA megújuló benchmarking konferenciája. A megváltozott elnevezés nemcsak a magyar gazdaságfejlesztés fontosságát hivatott kifejezni, de egyben arra is utal, hogy a napjainkban zajló új technológiai és ipari forradalomban a vállalkozások sikerességéhez a minőség és a tudásmegosztás elengedhetetlen.

A folyamatosságot és a rendezvény fontosságát egyaránt jelzi, hogy a konferencia védnöke ismét Lepsényi István az NGM gazdaságfejlesztésért és - szabályozásért felelős államtitkára lesz.

Kezdetektől fogva a konferencia egyik vezérelve volt a magyar gazdaságfejlesztés támogatása a minőségügy sajátos eszközével a mindinkább fontossá váló benchmarking segítségével. A benchmarking a minőségkultúra szerves része, amelynek hazai meghonosítása elengedhetetlen a hazai vállalkozások sikerességében, piaci pozícióik erősítésében. „Jót, jóktól, még jobban!”,- összegezhetnénk az első időszak törekvéseit. A tizenegyedik konferencián is a tudásmegosztás lesz előtérben, de már egy szélesebb, a napjainkban zajló új ipari forradalom kontextusában.

Bízunk benne, hogy az előadókkal és a résztvevőkkel közösen ismét hozzájárulhatunk a magyar gazdaság fejlődésének ösztönzéséhez a mára szakmailag is jócskán kibővült benchmarking egyes területeiről bemutatott jó és adaptálható gyakorlatok és megoldások megosztásán keresztül.

A konferencia részletes programja itt, a jelentkezési lap pedig itt érhető el.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

További hírek

KIDERÜLT, MITŐL OKOS EGY GYÁR - MODERN GYÁRAK ÉJSZAKÁJA 2017
Gazdaságfejlesztés
KIDERÜLT, MITŐL OKOS EGY GYÁR - MODERN GYÁRAK ÉJSZAKÁJA 2017
2017. 11. 20.

Péntek este a széles nyilvánosság előtt is kinyitották kapuikat az ország legmodernebb gyárai. A tervezett látogatói összlétszám szinte maximálisan teljesült is, hiszen több mint 2000 ember volt kíváncsi arra, hogyan működik egy okosgyár.

Ipar 4.0 Mintagyár program és Modern gyárak éjszakája
Gazdaságfejlesztés
Ipar 4.0 Mintagyár program és Modern gyárak éjszakája
2017. 11. 07.

Miután az ipar 4.0-nak központi szerepe van a gazdaság fejlődésében és a foglakoztatás minőségi növelésében, ezért az NGM elindította az Ipar 4.0 Mintagyár elnevezésű programot, amelynek első kiemelt eseménye a Modern gyárak éjszakája lesz - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

Kérdések és válaszok az autóipar jelen kihívásairól és jövőjéről – IFKA workshop az AUTOMOTIVE Hungary 2017 kiállításon
Gazdaságfejlesztés
Kérdések és válaszok az autóipar jelen kihívásairól és jövőjéről – IFKA workshop az AUTOMOTIVE Hungary 2017 kiállításon
2017. 10. 24.

Milyen hatással vannak az autóipari fejlesztések a magyar iparfejlesztésre? Hogyan tartson lépést egy termelő kkv az Ipar 4.0 kihívásaival az autóiparban? Milyen kihívásokat támaszt és milyen lehetőségeket teremt az Ipar 4.0 az autóipari gyártás területén? Ezekre a kérdésekre keresték a válaszokat az IFKA-IVSZ konzorcium által szervezett workshop előadói és a hallgatóság az AUTOMOTIVE Hungary 2017 kiállításon.

Lezárul a GINOP 1.2.7-17 előminősítő eljárás!
Gazdaságfejlesztés
Lezárul a GINOP 1.2.7-17 előminősítő eljárás!
2017. 10. 09.

2017. október 18-án lezárul a GINOP 1.2.7-17 kódszámú felhíváshoz kapcsolódó előminősítő eljárás!

Megjent a  GINOP-5.1.7-17 Társadalmi célú vállalkozások ösztönzése című felhíváshoz kapcsolódó üzleti és társadalmi hasznosság szempontú előminősítő rendszer tájékoztatója
Gazdaságfejlesztés
Megjent a GINOP-5.1.7-17 Társadalmi célú vállalkozások ösztönzése című felhíváshoz kapcsolódó üzleti és társadalmi hasznosság szempontú előminősítő rendszer tájékoztatója
2017. 09. 25.

A „PiacTárs” kiemelt projekt a Nemzetgazdasági Minisztérium Széchenyi 2020 programon belül meghirdetésre kerülő GINOP-5.1.7-17 felhívásban a társadalmi célú vállalkozások számára dedikált 15 milliárd forint forrásra pályázni kívánó szervezetek számára, a fenntartható üzleti modell kialakításához szükséges szakmai szolgáltatásokat biztosít.

Regionális rendezvények kezdődnek a PiacTárs projektben
Gazdaságfejlesztés
Regionális rendezvények kezdődnek a PiacTárs projektben
2017. 09. 22.

Az OFA Nonprofit Kft. regionális szakmai rendezvénysorozata 2017. szeptember 27-én indul. Rendezvényünk fő célja, hogy az érdeklődő partnerszervezeteket tájékoztassuk a GINOP-5.1.7-17 Társadalmi célú vállalkozások fejlesztése című Felhívás, illetve a GINOP-8.8.1-17 Foglalkoztatás ösztönzése célú Hitelprogram részleteivel és követelményrendszerével kapcsolatosan.

Aktuális projektjeink
Gyors növekedésű vállalkozások (HGC)

2016. december 30-án jelent meg a GINOP-1.1.4-16 kódszámú felhívás a gyorsan növekedő vállalkozások fejlesztését célozva

IPAR 4.0

2017. január 3-án jelent meg a „Termelő kkv-k digitális és automatizációs fejlesztéseinek élénkítése érdekében „Ipar 4.0” mintaalkalmazások kialakítása c. GINOP-1.1.3-16 kódszámú pályázat.

PiacTárs

Kiemelt projekt a társadalmi vállalkozások ösztönzésére a fenntartható és versenyképes szociális gazdaság érdekében GINOP-5.1.2-15-2016-00001.

Szolgáltatásaink
  • Képzés
  • Pályázati partnerség
  • Tanácsadás
  • Tudománykommunikáció
  • K+F tevékenység
Lépjen velünk kapcsolatba