Tájékoztató a kiskereskedelmi ellátásbiztonság javítására fókuszáló támogatás igénylésének feltételeiről


 

Jelenleg hazánk településeinek közel 45%-a sorolható azon kistelepülések közé, melyek gazdasági és szociális okok miatt hátrányos kiskereskedelmi ellátási helyzetben vannak. A program célja olyan digitális kereskedelmi és logisztikai újítások fejlesztésének és bevezetésének támogatása, mellyel javítható a vidéki kiskereskedelmi ellátásbiztonság stabilitása. A program két kiemelt területre, az élelmiszer- illetve a gyógyszer-kiskereskedelemre fókuszál, mivel ezen szektorok biztonságos jelenléte elengedhetetlen a normál életszínvonal kialakításához, illetve fenntartásához.

A kiskereskedelmi ellátásbiztonság javítására fókuszáló támogatási programban hazai mikro-, kis- és középvállalkozások nyújthatnak be egyedi kérelmeket. A programban elnyerhető, vissza nem térítendő támogatás maximális összege 80 millió Ft, mértéke támogatási kategóriától függ, de legfeljebb 100%-os mértékű lehet; míg a legkisebb támogatható projektméret 15 millió Ft. A megítélt összegeket a vállalkozások többek között kapacitás- és termékkínálat bővítésre, a termékek piacra vitelére és kutatási és fejlesztési tevékenységre fordíthatják.

A támogatási kérelmeket 2022. május 31-től 2022. június 3. 12:00 óráig lehet papír alapon, postai úton benyújtani.

A kiskereskedelmi ellátásbiztonság javítására fókuszáló támogatás igénylésének feltételeiről szóló tájékoztató ide kattintva érhető el. 
This website uses cookies to function. By continuing to browse this site, you agree to the use of cookies stored on your computer.