"Tisztítsuk meg az Országot!" projekt I. ütem

Green Economy
October 22, 2020
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium az illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében nyilvános pályázati felhívást tesz közzé civil szervezetek, gazdálkodó szervezetek, egyházi jogi személyek és illegális hulladéklerakással érintett ingatlantulajdonosok számára. A „Tisztítsuk meg az Országot!” projekt 2020. évben megvalósítandó I. ütemének célja, hogy a Kormány Klíma- és Természetvédelmi Akciótervében foglaltak alapján sor kerüljön az ország területén elhagyott vagy jogellenesen elhelyezett hulladék felszámolására.

PÁLYÁZATI KIÍRÁS -"Tisztítsuk meg az Országot!" projekt I. ütem

A pályázat célja:

Civil szervezetek részére (1. cél):

Civil szervezetek pályázatot nyújthatnak be:

a) köztulajdonban álló, már megtisztított területek őrzésére;

b) a nagyobb területeken elszórtan fellelhető, nagygépi munkálatokat nem igénylő hulladék lerakatok felderítésére, és a hulladék összegyűjtésére.

Gazdálkodó szervezetek részére (2. cél):

Gazdálkodó szervezetek pályázatot nyújthatnak be a köztulajdonban álló, de gazdálkodó szervezet által kezelt területek megtisztítására, amelyek esetében a megtisztításhoz közérdek fűződik (pl. kerékpárutak, egyéb utak).

Egyházi jogi személyek részére (3. cél):

Egyházi jogi személyek pályázatot nyújthatnak be az egyházi jogi személy tulajdonában vagy kezelésében álló területeken található illegális hulladékok összegyűjtésére, az elszállításig történő őrzésére, elszállítására és kezelésére.

Gazdálkodó szervezetek, egyházi jogi személyek, civil szervezetek részére (4. cél):

A felsorolt kedvezményezetti körbe tartozó szervezetek pályázatot nyújthatnak be rendkívüli helyzetek kezelésére, ha azt az illegális hulladéklerakat kirívó mennyisége; összetétele; sajátos elhelyezkedése vagy; más hasonló ok indokolttá teszi. Az illegálisan elhelyezett hulladék összegyűjtése – kivéve gazdasági társaságok esetén –, az elszállításig történő őrzése, elszállítása és kezelése támogatható.

Ingatlanvédelmi rendszerek támogatása magán és köztulajdonban álló ingatlanok esetén (5. cél):

Az illegális hulladék lerakás megelőzésének támogatása érdekében bármely ingatlantulajdonos köztulajdonban álló ingatlanok esetében annak vagyonkezelője, kezelője, használója nyújthat be pályázatot ingatlanvédelmi rendszerek kialakítása céljából.

A pályázat keretösszege: 7 000 000 000 Ft, amely a meghatározott célok között az alábbiak szerint oszlik meg:

1. cél – 1 250 000 000 Ft

2. cél – 1 500 000 000 Ft

3. cél – 1 250 000 000 Ft

4. cél – 2 000 000 000 Ft

5. cél – 1 000 000 000 Ft

Az egyes célok esetében maximálisan igényelhető támogatási összegek:

1. cél: min. bruttó 500 000 Ft – max. bruttó 5 000 000 Ft

2. cél: min. bruttó 500 000 Ft – max. bruttó 50 000 000 Ft

3. cél: min. bruttó 500 000 Ft – max. bruttó 5 000 000 Ft

4. cél: rendkívüli helyzetek kezelése a cél, így nem került meghatározásra támogatási korlát

5. cél: a célterület esetében nem került meghatározásra támogatási korlát

A pályázat benyújtása

A pályázatok benyújtására 2020. november 9. 8:00 perctől 2021. január 31. 23:59 percig van lehetőség.

A kapcsolódó aloldal a www.tmop.ifka.hu cím lesz.

News

Green Economy
Újabb segítséget kapnak a hazai vállalkozások fejlesztési terveik megvalósításához
June 29, 2023
Stratégiai együttműködési megállapodást írtak alá az IFKA és a KAVOSZ, valamint az IFKA és a VOSZ képviselői a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások működésének támogatása, illetve fejlesztési törekvéseik megvalósításának elősegítése érdekében. A partnerségek elsődleges célja, hogy a hazai kkv-szektornak szóló finanszírozási és szakmai támogatási eszközök átlátható módon, egy helyen elérhetőek legyenek az IFKA közreműködésével, amely a vállalkozásfejlesztési intézményrendszer továbbfejlesztésével még több magyar vállalkozást kíván elérni célzott támogatási programokkal.
Green Economy
Úton a karbonsemlegesség felé
June 29, 2022
2022 márciusában a Pannon Pro Innovációs Szolgáltató Kft. és az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. közös webinart szervezett.
Green Economy
A fenntarthatóbb jövőért
February 25, 2022
2022. március 9-én a Pannon Pro Innovációs Szolgáltató Kft. és az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. közös webinart szervez. Az online esemény a „Karbon-elnyelést és karbonsemlegességet elősegítő vállalkozásfejlesztés és ökoszisztéma-építés” elnevezésű projekt részeként valósul meg.
Green Economy
Újra megnyílik a ZNB előminősítése
January 5, 2022
Az egyre inkább erősödő zöldgazdaságba szükséges, hogy az eddigieknél nagyobb mértékben bekapcsolódjanak a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások. Ezért január 5-én újra megnyílik a Zöld Nemzeti Bajnokok, GINOP Plusz 1.3.1-21 kódszámú, a zöldgazdaság területén működő mikro-, kis- és középvállalkozások technológiafejlesztését támogató program előminősítése.
Green Economy
„Tisztítsuk meg az Országot!” projekt: meghosszabbított megvalósítási és elszámolási határidő
December 21, 2021
A „Tisztítsuk meg az Országot!” projekt Pályázati Kiírásában szereplő megvalósítási és elszámolási határidők 2022. 03. 31-re módosulnak.
Green Economy
Új döntési lista a "Tisztítsuk meg az Országot!" projekt I. ütemében
December 16, 2021
Tájékoztatjuk a Pályázókat, hogy a "Tisztítsuk meg az Országot!" projekt 2021 évben megvalósítandó I. ütem címen kiírt pályázati kategóriában újabb döntés született.
This website uses cookies to function. By continuing to browse this site, you agree to the use of cookies stored on your computer.