„Társadalmi innováció és hatásmérés a foglalkoztatásban” szakmai konferencia

International Relations
October 29, 2019
Az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. valamint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara közösen 2019. november 14-én országos szintű konferenciát szervez az Interreg Central Europe programban megvalósított Social(i)Makers projekt keretében.

Az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. valamint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara közösen 2019. november 14-én országos szintű konferenciát szervez az Interreg Central Europe programban megvalósított Social(i)Makers projekt keretében. A Social(i)Makers projekt pénzügyi közvetítőkkel, vállalkozókkal, szakpolitikai szakemberekkel és a lakossággal együttműködve elősegíti a társadalmi innovációs kapacitások növekedését alulról szerveződő interakciókra épülő, nyüzsgő ökoszisztéma kialakítása érdekében. A projekt keretében kétlépcsős transznacionális képzési program, 'Social(i)Makers Launchpad' fogja össze a közép-európai tanulási és innovációs közösséget.


A konferencia szakmai programja a projekt keretében 2019. május 23-án megszervezett és sikeresen lebonyolított World Café tartalmi és szakmai outputjára (foglalkoztatási „térkép”) épül.

Helyszín: Millenáris Park B épület, IFKA Látogatóközpont

A rendezvény célja kettős:

  • egyrészt jelenleg is működő társadalmi vállalkozások, valamint társadalmi vállalkozások fejlesztésével foglalkozó szakértők „láthatóvá tétele” a szélesebb közönség számára, valamint szakmai tudás- és tapasztalatmegosztás, ill. jógyakorlatok bemutatása a társadalmi hatásmérés területén,
  • másrészt a Social(i)Makers projekt keretében létrehozott konkrét, szakmai outputok népszerűsítése (Social Innovation Design Toolbox & Skyrocket Platform), azaz egy online, a társadalmi innováció területén dolgozó szakemberek és társadalmi vállalkozások számára is hasznos eszközöket felvonultató e-learning felület és egy, a különböző stakeholderek közötti együttműködést lehetővé tevő és promotáló honlap ismertté tétele a résztvevők körében.

Tervezett program:

9:00-9:30 Regisztráció

9:30-9:45 Megnyitó, köszöntő

Dr. Billo Kármen – Vállalkozásfejlesztési Főosztály, Főosztályvezető, Innovációs és Technológiai Minisztérium

Huba Bence - IFKA Közhasznú Nonprofit Kft., nemzetközi csoportvezető

9:45-10:15 Társadalmi vállalkozások stratégiai szerepe az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. működésében

Nemzetközi projektjeink és aktuális tevékenységeink – felhívás szakmai együttműködésre

Jakab Áron – IFKA Közhasznú Nonprofit Kft., vezető társadalmi vállalkozás szakértő

10:15-11:45 Hatásmenedzsment – mítosz és valóság

Jeremy Nicholls - Egyesült Királyság, SROI Network és a Social Value UK igazgatója, társadalmi hatásmérés szakértő

11:45-12:15 Társadalmi hatásmérés a Kék Madár Alapítványnál 

Mészáros Andrea - Kék Madár Alapítvány, ügyvezető

12:15-13:15 EBÉDSZÜNET

13:15-14:15 Társadalmi hatásmérés módszertanok és esettanulmányok – kerekasztal beszélgetés az IFUA Nonprofit Partner vezetésével

Dr. Révész Éva - IFUA Nonprofit Partner, vezető tanácsadó
Dr. Both Emőke Kinga – Bagázs Közhasznú Egyesület, elnök
Scholtz Krisztina – Nagy Lépés Futárszolgálat, társalapító, gyógypedagógus
Pechan Szabolcs – SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa, projektigazgató

14:15-15:15 Társadalmi hatásmérés módszerei minimális és ideális költségvetéssel: ERSTE roma társadalmi vállalkozások és a MOL Gyermekgyógyító program hatásmérésének bemutatása


​​​​​​​Bakó Csaba – SIMPACT Nonprofit Kft., ügyvezető
Gáborné Haáz Andrea – MOL Alapítvány, ügyvezető

15:15-16:00 Kérdések és válaszok szakértőink bevonásával

A rendezvényen való részvétel ingyenes, tolmácsolást biztosítunk az angol nyelvű előadás ideje alatt.

A rendezvényre november 8-ig lehet jelentkezni az alábbi linken található regisztrációs íven: https://online-kerdoiv.com/index/view/hash/bc6d649f414b2af7dae474a941e3ca30

Szeretettel várjuk rendezvényünkön!                 

A Social(i)Makers projekt az Interreg Central Europe Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

News

Industry development
A nagy növekedésű vállalkozásokat célozza a Magyar Multi Program
February 19, 2020
A nagy növekedésű vállalkozásokat célozza a kkv-stratégia kiemelkedő elemének tartott Magyar Multi Program - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium  (ITM) gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkára szerdán Kecskeméten.
Industry development
Idén 50 cég kerülhet bele a magyar multikat nevelő EU-s programba
February 13, 2020
Várhatóan mintegy 50 mikro-, kis- és középvállalkozás kerülhet be az idén a kkv-stratégia kiemelkedő elemének tartott Magyar Multi Programba (MMP) – jelezte egy csütörtöki szegedi eseményen Szepesi Balázs.
Industry development
A vállalkozásoknak segít a Magyar Multi Program
February 5, 2020
Elsősorban kis- és középvállalkozásoknak segít a Magyar Multi Program, amelyről szerdán tartott tájékoztatót Miskolcon az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. (IFKA), és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (Bokik).
Industry development
Útjára indul országos rendezvénysorozatunk
January 23, 2020
A Magyar Multi Program kis- és középvállalkozásoknak szóló tájékoztató rendezvénysorozatot indít, mely keretén belül a vállalkozók első kézből kaphatnak információkat a Magyar Multi Programról, a közeljövőben elérhető fejlesztési forrásokról és programokról, a rendezvényen igény szerint konzultációra is lehetőség nyílik
Industry development
IFKA gazdaságfejlesztési konferencia 2019 előadásai és támogatói
January 6, 2020
Az IFKA gazdaságfejlesztési konferencia 2019.12.05-én került megrendezésre a Hotel Benczúrban. Az alábbiakban az elhangzott prezentációkat, támogatói listákat és az eseményen készült képeket tesszük közzé.
Industry development
Elkészült a Magyar Multi Program elmúlt egy évét bemutató kötet
December 10, 2019
Elkészült a Magyar Multi Programot (MMP) bemutató kötet, amely összefoglalja az egy évvel ezelőtt indult programban résztvevő 57 cég fejlődését számos elemzéssel, és a vállalati jó példák bemutatásával – mondta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős államtitkára kedden Budapesten sajtótájékoztatón.
Our services
  • Education
  • Partnership
  • Tranining and guidance
  • Consultancy
  • R+D activity
 
Contact Us
 
This website uses cookies to function. By continuing to browse this site, you agree to the use of cookies stored on your computer.