Európai Uniós KFI 2020 után

Social enterprises
May 8, 2018
A Bizottság közzétette a 2021-ben induló FP9, azaz a „Horizont Európa” névre keresztelt kilencedik uniós kutatási és innovációs keretprogram stratégiai irányait.

A jelenlegi Horizont 2020 keretprogram 80 milliárd eurós – több mint 24 ezermilliárd forintos – költségvetéséből 2014 óta több száz innováció ösztönző pályázati program indult vagy fog még indulni 2020-ig. Többek közt ennek a félidei tapasztalataira, valamint az egyes tagállamok álláspontjaira – köztük az NKFI Hivatal által benyújtott magyar javaslatokra – alapoz a tervezet, amelyből a fő irányvonalak ismerhetők meg. Hónapok óta dolgoznak az Európai Bizottság szakértői a 2021-ben kezdődő, újabb hét évre szóló uniós ciklus kutatási és innovációs keretprogramjának előkészítésén. A most közzétett, több mint  100 milliárd eurót előirányzó FP9-javaslatcsomagot a tagállamok és az Európai Parlament képviselői hamarosan részleteiben tárgyalják, majd együtt döntenek annak végleges költségvetéséről, formájáról és tartalmáról.

Az eddigi tervezetek összegzéseként a Bizottság hat pontban foglalta össze azokat a „kulcsfontosságú javító intézkedéseket”, amelyekben több magyar törekvés is visszaköszön:

 1. Egyszerűbb és kevesebb partnerségi együttműködési forma
 2. A Kelet- és Nyugat-Európa közti jelentős kutatás-fejlesztési különbségek áthidalása
 3. Nagyobb és versenyképesebb vállalkozások 
 4. Nyitottabb tudomány
 5. A nemzetközi együttműködések szélesítése
 6. Tudomány a polgárokért

Részletek...

Forrás NKFIH

News

Social enterprises
A DelFin projekt az IFKA hazai közreműködésével támogatja Közép-Európa vidéki régióiban a társadalmi vállalkozásokat
May 20, 2019
A magyarországi Hajdú-Bihar, a németországi Saalekreis, horvátországi Duga Resa, valamint az olaszországi Piedmont régióinak a szakemberei közösen dolgoznak a társadalmi vállalkozások állami támogatási és finanszírozási modelljeinek fejlesztésén, jelentették be a németországi Magdeburgban.
Social enterprises
Social(i)Makers - „Social Innovation” World cafe Budapesten
May 10, 2019
Az Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. valamint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara nevében szeretettel meghívjuk egész napos szakmai eseményünkre, amelynek középpontjában a foglalkoztatás áll.
Social enterprises
Tájékoztató az előminősítő rendszer felfüggesztéséről
April 30, 2019
A GINOP 5.1.2. Társadalmi Célú Vállalkozások Ösztönzése megnevezésű kiemelt projektet megvalósító OFA Országos Foglalkoztatási Nonprofit Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaság, a Pénzügyminisztérium javaslata alapján a kiemelt projekt kereteiben működő előminősítési rendszer felfüggesztéséről döntött.
Social enterprises
A GINOP-5.1.7-17-es projekt előminősítésének aktualitásai
April 26, 2019
A GINOP 5.1.7. online előminősítési rendszerbe a mai napig 768 projekttervet nyújtottak be, amelyből 284 sikeres minősítés született 13,9 milliárd forint támogatási igénnyel.
Social enterprises
Elkészült SENSES Pitching eseményünk összefoglaló videója
April 18, 2019
Hét hazai társadalmi vállalkozás mutatta be terveit, illetve...
Social enterprises
Társadalmi vállalkozások bemutatkozó rendezvénye
April 12, 2019
Kerámia, edzőterem, társadalmi integráció, őrségi turizmusfejlesztés, sous vide húskészítmények
Recent Projects
Our services
 • Education
 • Partnership
 • Tranining and guidance
 • Consultancy
 • R+D activity
 
Contact Us
 
This website uses cookies to function. By continuing to browse this site, you agree to the use of cookies stored on your computer.