Jelentkezés a Pioneers into Practice programba

Green Economy
March 19, 2020
Várjuk a jelentkezéseket szakértői és fogadószervezetek kapcsán: április 23-ig: a Pioneers into Practice (PIP) programot a Climate-KIC, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet innovációs közössége támogatja, magyarországi lebonyolításáért pedig az IFKA Zöld gazdaság osztálya felelős.

A PIP program a Climate-KIC 20 európai országban zajló kiemelt szakmai oktatási programja, amely egy innovatív tanulási keretrendszerre épül. A program azonosítja és összekapcsolja a különböző területek képviselőit, és felruházza a résztvevőket rendszer innovációs tudással és képességekkel, valamint friss látásmódot és szakértelmet nyújt innovációk megvalósításához. A program kiterjed az ipar, a kisvállalkozások, az egyetemek, a kutatóintézetek, az önkormányzatok, a kormányzat és a nonprofit szervezetek szakembereire és szervezeteire.

A program e-learninggel indul a rendszerinnováció témakörében, és a szükséges eszközök átadásán keresztül megteremti a program alapjait.

A 3 napos Nyitó Workhsop (2020. május 13-15.*) interaktív coaching útján elmélyíti ezeket az ismereteket, és felkészíti a résztvevőket a hazai vagy külföldi fogadó szervezetnél történő munkára. A workshop egyben egy gyakorlati és valós kihívásokkal foglalkozó csoportprojekt indulása is, amelyet az úgynevezett “challenge ownerek” és a trénerek kísérnek. A magyarországi vagy külföldi placementre 2020 őszén kerül sor. Annak érdekében, hogy a résztvevők a megfelelő fogadó szervezetekhez kerüljenek, a résztvevők meghatározzák a kívánt céljaikat, és ennek megfelelően Európa-szerte mintegy 350 projekt egyikébe kerülnek. A 4-6 hetes placementeket egy kétnapos záró workshop követi 2020. november 17-18-án*, a csoportprojektek bemutatása és tapasztalatcsere céljából.

A projekt teljes időtartama alatt a résztvevők 2000 eurós támogatásban részesülnek.

* szervezés alatt; a workshop időpontja a jelzett dátumokhoz képest 1 héttel módosulhat.

A jelentkezési határidő mind a szakértők, mind pedig fogadó szervezetek számára 2020. április 23.


Jelentkezni a https://pioneers.climate-kic.org oldalon keresztül tudnak.


A szakértőktől angol nyelvű szakmai önéletrajzot kérünk, a fogadó szervezetektől pedig annak a feladatnak a rövid leírását, amit a külföldről hazánkba érkező szakértők 4-6 hét alatt el tudnak látni.


Ha további kérdése van, keresse a regionális PIP menedzsert – Viszlay Zsuzsannát – a viszlay@ifka.hu címen.

News

Green Economy
Meghosszabbított jelentkezési határidő Pioneers into Practice programra
May 14, 2020
A Pioneers into Practice (PIP) programot a Climate-KIC, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet innovációs közössége támogatja, magyarországi lebonyolításáért pedig az IFKA Zöld gazdaság osztálya felelős.
Green Economy
Tegyük körforgásossá, azaz hatékonnyá! - virtuális gyakorlati tréning az IFKA szervezésében
May 14, 2020
A CIRCE2020 (Expansion of the CIRcular Economy concept in the Central Europe local productive districts) projekt keretein belül az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. Zöld gazdaság osztálya az LCA Center Egyesülettel közösen két napos virtuális tréninget szervez 2020. június 4-én és 5-én.
Green Economy
Jelentkezés a Pioneers into Practice programba
March 19, 2020
Várjuk a jelentkezéseket szakértői és fogadószervezetek kapcsán: április 23-ig: a Pioneers into Practice (PIP) programot a Climate-KIC, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet innovációs közössége támogatja, magyarországi lebonyolításáért pedig az IFKA Zöld gazdaság osztálya felelős.
Green Economy
Felhívás a Pioneers into Practice 2020 program tréneri feladatainak ellátására
February 28, 2020
A Pioneers into Practice program a Climate-KIC klímaváltozási szakértőket célzó mobilitási programja. Az ipar, a KKV-k, kutatóintézetek, helyi kormányzati szervek, valamint nonprofit szervezetek munkatársait köti össze. A program lebonyolításához 2-3 fős trénercsapatokat keresünk, akik fő feladata a résztvevő szakértők és fogadó szervezetek tanulásának támogatása systems thinking és systems innovation témakörében.
Green Economy
Applications to the Pioneers into Practice programme are open!
February 27, 2020
We are looking for the next generation of climate innovators! Could this be you, if so please apply today!
Green Economy
Úton a dekarbonizáció felé, avagy hogyan válhat egy kkv erőforráshatékonnyá?
February 17, 2020
2020. február 13-án az Európai Unió Horizont 2020 programjának finanszírozásával megvalósuló EUCalc projekt keretein belül - Bécs, Koppenhága, London és Róma mellett - Budapesten is megrendezésre került egy szakmai fórum, amelynek megvalósítását az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. Zöld gazdaság osztálya koordinálta.
This website uses cookies to function. By continuing to browse this site, you agree to the use of cookies stored on your computer.