Hatékony kommunikáció= asszertív kommunikáció

Improving Job Opportunities
March 13, 2018
Az asszertív kommunikáció egy rendkívül hasznos tanult viselkedési forma, mely kommunikációs technikát tréningjeink során előszeretettel gyakorlunk.

A személyiség az egyes személyre jellemző stabil tulajdonságok összessége. Az eltérő tulajdonsághalmazok különböztetik meg az embereket egymástól, mivel személyiségünket a velük született személyiségjegyeken túl a tanult viselkedési formák alkotják.

Az asszertív kommunikáció egy rendkívül hasznos tanult viselkedési forma, mely kommunikációs technikát tréningjeink során előszeretettel gyakorlunk.

Úgy gondoljuk, az asszertív kommunikáció alkalmazása elősegíti a vállalatok eredményesebb működését, alkalmazásával egyrészről teljesítménynövekedésre lehet számítani a vezetők- munkavállalók, a munkatársak egymás közötti, és az ügyfelekkel való kommunikáció innovációjával, másrészről pedig pozitív hatással lehet a munkavállalók egyéni munkakedvére is. Az asszertív kommunikáció így támogatja a cégek fluktuációjának várható csökkentését, vállalaton belül és kívüli pedig az együttműködés fejlesztését is.

Az asszertív kommunikáció célja, hogy felmerülő konfliktushelyzetek esetén használója úgy tudja képviselni saját érdekeit, hogy közben vitapartnerei szükségleteit is szem előtt tartja, törekedve a win-win helyzet elérésére, az agresszív, vagy a passzív kommunikációs forma alkalmazása helyett. Tehát egy erőszakmentes kommunikációról beszélünk, amikor alkalmazója önkontroll gyakorlásával „én üzenetekben” mondja el véleményét általánosítás nélkül, „tisztán” megfogalmazva igényeit, a vitapartnerek aktív meghallgatása mellett, törekedve a mindenki számára elfogadható megoldás megtalálásra.

Amennyiben további információra lenne szüksége a témával kapcsolatban, céges kommunikációfejlesztésen gondolkodik, az IFKA Kft. szervezetfejlesztési csoportja várja megkeresését.

Stefkó Judit, stefko@ifka.hu

News

Improving Job Opportunities
Tájékoztatás az IFKA Tanácsadói Voucher Programhoz kapcsolódóan
August 25, 2023
Az IFKA Tanácsadói Voucher Program Felhívásban a projekt fizikai befejezésének határideje meghosszabbításra került, legkésőbb 2023. szeptember 30-ig.
Improving Job Opportunities
Sikerrel zárult a legnagyobb hazai vállalkozás-mentorálási program
June 14, 2023
Közel háromezer hazai vállalat több mint ötezer mentorálási alkalmon vett részt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által vezetett, az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. és a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány együttműködésében megvalósított Országos Vállalkozói Mentorprogramban (OVM).
Improving Job Opportunities
II. Vállalkozáskutatási konferencia
November 30, 2021
2021-ben a Vállalkozáskutatói és Elemzői Hálózat szervezésében és az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft., a Mathias Corvinus Collegium és a Makronóm Intézet támogatásával immár második alkalommal rendezték meg a Vállalkozáskutatási Konferencia.
Improving Job Opportunities
II. Vállalkozáskutatási Konferencia
October 1, 2021
2021. november 18-19. között a Vállalkozáskutatói és Elemzői Hálózat immár második alkalommal rendezi meg éves konferenciáját.
Improving Job Opportunities
„Tisztítsuk meg az Országot!" - új pályázat beadási határidő!
December 2, 2020
Meghosszabbításra került az illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében indított, „Tisztítsuk meg az Országot!" projekt 2020. évben megvalósítandó I. ütemének pályázat benyújtási határideje: a pályázatok beadására 2021. január 31-ig van mód.
Improving Job Opportunities
„Tisztítsuk meg az Országot!" - új pályázat beadási határidő!
November 18, 2020
Az illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében indított, „Tisztítsuk meg az Országot!" projekt 2020. évben megvalósítandó I. ütemének pályázat benyújtási határideje meghosszabbításra került, a pályázatok beadására 2020. december 4-ig van mód.
This website uses cookies to function. By continuing to browse this site, you agree to the use of cookies stored on your computer.