Lezárult a GREENIN projekt, elkészült a javaslatokat tartalmazó dokumentum

Green Economy
October 1, 2019
Idén szeptember végén zárult le az egy éves, a Horizont2020 kutatási és innovációs programja által támogatott GREENIN projekt, amelyben az IFKA Zöld Gazdaság csoportja a spanyol FUNDECYT PCTEX és a portugál LNEG szervezetekkel dolgozott együtt a zöld innovációs célú közbeszerzések (GPPI) előremozdítása érdekében.

A projekt fő eredménye egy javaslatokat tartalmazó dokumentum (Design Options Paper, DOP), amely az alábbi linken keresztül érhető el: GREENIN_DOP. A dokumentum:

  • részletezi a zöld innovációs célú közbeszerzés és változatainak jelentőségét a különböző publikációkban fellelhető információk alapján;
  • kitér az Intelligens Szakosodási Stratégia (S3) és a GPPI közötti összefüggésekre;
  • tartalmazza a projekt során azonosított jógyakorlatok elemzését;
  • összefoglalja a helyi munkacsoportok segítségével azonosított megállapításokat;
  • ismerteti a korábbi projektek során meghatározott közös kihívásokat, tanulságokat;
  • javaslatokat fogalmaz meg a fent említettek figyelembevételével.

 

A projekt során a projektpartnerek igyekeztek minél több - európai állami szervezetek által alkalmazott - GPPI politikát, módszertant, jógyakorlatot és tapasztalatot, valamint a témával kapcsolatos dokumentumokat azonosítani és felülvizsgálni. A három országban külön-külön létrehozott, közbeszerzési eljárásokban járatos szakértőkből álló helyi munkacsoportok segítségével, különböző releváns érdekelt felek meghívásával kerekasztal-beszélgetéseket szerveztek annak érdekében, hogy az adott országokban jelenlévő jógyakorlatokat, lehetőségeket, gyengeségeket és hiányosságokat feltérképezhessék. A találkozókon többek között részt vettek a közbeszerzés fejlesztéséért, elkészítéséért és irányításáért felelős hatósági emberek, beszerzők és a kkv-kat zöld gazdasággal és/vagy innovációval kapcsolatosan támogató érintettek is.

News

Green Economy
Meghosszabbított jelentkezési határidő Pioneers into Practice programra
May 14, 2020
A Pioneers into Practice (PIP) programot a Climate-KIC, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet innovációs közössége támogatja, magyarországi lebonyolításáért pedig az IFKA Zöld gazdaság osztálya felelős.
Green Economy
Tegyük körforgásossá, azaz hatékonnyá! - virtuális gyakorlati tréning az IFKA szervezésében
May 14, 2020
A CIRCE2020 (Expansion of the CIRcular Economy concept in the Central Europe local productive districts) projekt keretein belül az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. Zöld gazdaság osztálya az LCA Center Egyesülettel közösen két napos virtuális tréninget szervez 2020. június 4-én és 5-én.
Green Economy
Jelentkezés a Pioneers into Practice programba
March 19, 2020
Várjuk a jelentkezéseket szakértői és fogadószervezetek kapcsán: április 23-ig: a Pioneers into Practice (PIP) programot a Climate-KIC, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet innovációs közössége támogatja, magyarországi lebonyolításáért pedig az IFKA Zöld gazdaság osztálya felelős.
Green Economy
Felhívás a Pioneers into Practice 2020 program tréneri feladatainak ellátására
February 28, 2020
A Pioneers into Practice program a Climate-KIC klímaváltozási szakértőket célzó mobilitási programja. Az ipar, a KKV-k, kutatóintézetek, helyi kormányzati szervek, valamint nonprofit szervezetek munkatársait köti össze. A program lebonyolításához 2-3 fős trénercsapatokat keresünk, akik fő feladata a résztvevő szakértők és fogadó szervezetek tanulásának támogatása systems thinking és systems innovation témakörében.
Green Economy
Applications to the Pioneers into Practice programme are open!
February 27, 2020
We are looking for the next generation of climate innovators! Could this be you, if so please apply today!
Green Economy
Úton a dekarbonizáció felé, avagy hogyan válhat egy kkv erőforráshatékonnyá?
February 17, 2020
2020. február 13-án az Európai Unió Horizont 2020 programjának finanszírozásával megvalósuló EUCalc projekt keretein belül - Bécs, Koppenhága, London és Róma mellett - Budapesten is megrendezésre került egy szakmai fórum, amelynek megvalósítását az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. Zöld gazdaság osztálya koordinálta.
This website uses cookies to function. By continuing to browse this site, you agree to the use of cookies stored on your computer.