Lezárult a GREENIN projekt, elkészült a javaslatokat tartalmazó dokumentum

Green Economy
October 1, 2019
Idén szeptember végén zárult le az egy éves, a Horizont2020 kutatási és innovációs programja által támogatott GREENIN projekt, amelyben az IFKA Zöld Gazdaság csoportja a spanyol FUNDECYT PCTEX és a portugál LNEG szervezetekkel dolgozott együtt a zöld innovációs célú közbeszerzések (GPPI) előremozdítása érdekében.

A projekt fő eredménye egy javaslatokat tartalmazó dokumentum (Design Options Paper, DOP), amely az alábbi linken keresztül érhető el: GREENIN_DOP. A dokumentum:

  • részletezi a zöld innovációs célú közbeszerzés és változatainak jelentőségét a különböző publikációkban fellelhető információk alapján;
  • kitér az Intelligens Szakosodási Stratégia (S3) és a GPPI közötti összefüggésekre;
  • tartalmazza a projekt során azonosított jógyakorlatok elemzését;
  • összefoglalja a helyi munkacsoportok segítségével azonosított megállapításokat;
  • ismerteti a korábbi projektek során meghatározott közös kihívásokat, tanulságokat;
  • javaslatokat fogalmaz meg a fent említettek figyelembevételével.

 

A projekt során a projektpartnerek igyekeztek minél több - európai állami szervezetek által alkalmazott - GPPI politikát, módszertant, jógyakorlatot és tapasztalatot, valamint a témával kapcsolatos dokumentumokat azonosítani és felülvizsgálni. A három országban külön-külön létrehozott, közbeszerzési eljárásokban járatos szakértőkből álló helyi munkacsoportok segítségével, különböző releváns érdekelt felek meghívásával kerekasztal-beszélgetéseket szerveztek annak érdekében, hogy az adott országokban jelenlévő jógyakorlatokat, lehetőségeket, gyengeségeket és hiányosságokat feltérképezhessék. A találkozókon többek között részt vettek a közbeszerzés fejlesztéséért, elkészítéséért és irányításáért felelős hatósági emberek, beszerzők és a kkv-kat zöld gazdasággal és/vagy innovációval kapcsolatosan támogató érintettek is.

News

Green Economy
Újabb segítséget kapnak a hazai vállalkozások fejlesztési terveik megvalósításához
June 29, 2023
Stratégiai együttműködési megállapodást írtak alá az IFKA és a KAVOSZ, valamint az IFKA és a VOSZ képviselői a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások működésének támogatása, illetve fejlesztési törekvéseik megvalósításának elősegítése érdekében. A partnerségek elsődleges célja, hogy a hazai kkv-szektornak szóló finanszírozási és szakmai támogatási eszközök átlátható módon, egy helyen elérhetőek legyenek az IFKA közreműködésével, amely a vállalkozásfejlesztési intézményrendszer továbbfejlesztésével még több magyar vállalkozást kíván elérni célzott támogatási programokkal.
Green Economy
Úton a karbonsemlegesség felé
June 29, 2022
2022 márciusában a Pannon Pro Innovációs Szolgáltató Kft. és az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. közös webinart szervezett.
Green Economy
A fenntarthatóbb jövőért
February 25, 2022
2022. március 9-én a Pannon Pro Innovációs Szolgáltató Kft. és az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. közös webinart szervez. Az online esemény a „Karbon-elnyelést és karbonsemlegességet elősegítő vállalkozásfejlesztés és ökoszisztéma-építés” elnevezésű projekt részeként valósul meg.
Green Economy
Újra megnyílik a ZNB előminősítése
January 5, 2022
Az egyre inkább erősödő zöldgazdaságba szükséges, hogy az eddigieknél nagyobb mértékben bekapcsolódjanak a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások. Ezért január 5-én újra megnyílik a Zöld Nemzeti Bajnokok, GINOP Plusz 1.3.1-21 kódszámú, a zöldgazdaság területén működő mikro-, kis- és középvállalkozások technológiafejlesztését támogató program előminősítése.
Green Economy
„Tisztítsuk meg az Országot!” projekt: meghosszabbított megvalósítási és elszámolási határidő
December 21, 2021
A „Tisztítsuk meg az Országot!” projekt Pályázati Kiírásában szereplő megvalósítási és elszámolási határidők 2022. 03. 31-re módosulnak.
Green Economy
Új döntési lista a "Tisztítsuk meg az Országot!" projekt I. ütemében
December 16, 2021
Tájékoztatjuk a Pályázókat, hogy a "Tisztítsuk meg az Országot!" projekt 2021 évben megvalósítandó I. ütem címen kiírt pályázati kategóriában újabb döntés született.
This website uses cookies to function. By continuing to browse this site, you agree to the use of cookies stored on your computer.