Záró műhelymunka a zöld és fenntartható közbeszerzések akadályainak és lehetőségeinek vonatkozásában

Green Economy
November 26, 2019
Budapest Főváros Önkormányzata (BFÖ), az IFKA és a Pannon Pro Kft. a Közbeszerzők Országos Szövetségének (KÖSZ) együttműködésében az elmúlt félévben egy három műhelymunkából álló eseménysorozatot szervezett a zöld közbeszerzések helyzetének előremozdítása érdekében. Az utolsó workshop november 25-én került megrendezésre, ahol szakpolitikai és hatósági szereplők, közbeszerzési tanácsadók és szakértők, illetve közbeszerzéseket kiíró vállalatok, önkormányzatok és közbeszerzésekre pályázó cégek képviselői vettek részt.

Az esemény első felében Dr. Kittka Dalma – BFÖ - köszöntője után Lakatos Boglárka – Pannon Pro Kft. – ismertette a 2019 nyarán indult Climate-KIC által finanszírozott CLIM-EV-PROC útkereső projekt célkitűzéseit. Az eddigi feladatokról és eredményekről Csoma Enikő – IFKA – és Paksi Gábor – KÖSZ – számolt be röviden. Ezután a résztvevők gondolatébresztő előadásokat hallhattak a zöld közbeszerzés aktualitásairól Dr. Kittka Dalmától és összefoglalót tartott Éri Vilma – HOI – az ökocímkékről.

Az esemény második felében a résztvevők bemutatkozásaikat követően panelbeszélgetésben vettek részt az alábbi beszerzések kapcsán: jármű és célgép, tisztítószerek, épületüzemeltetés, catering és közétkeztetési szolgáltatások. A beszélgetést Dr. Kittka Dalma moderálta.

A záró workshop az eseménysorozat leginformatívabb programja volt, mivel széles körben vettek részt mind az ajánlattevői, mind pedig az ajánlatkérői oldal képviselői. A műhelymunkák egyértelműen levonható következtetése, hogy mindenféleképpen igény lenne mindkét oldal részvételével a rendszeres beszélgetésére, tapasztalatcserére és tudásmegosztásra.

News

Green Economy
Jelentkezés a Pioneers into Practice programba
March 19, 2020
Várjuk a jelentkezéseket szakértői és fogadószervezetek kapcsán: április 23-ig: a Pioneers into Practice (PIP) programot a Climate-KIC, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet innovációs közössége támogatja, magyarországi lebonyolításáért pedig az IFKA Zöld gazdaság osztálya felelős.
Green Economy
Felhívás a Pioneers into Practice 2020 program tréneri feladatainak ellátására
February 28, 2020
A Pioneers into Practice program a Climate-KIC klímaváltozási szakértőket célzó mobilitási programja. Az ipar, a KKV-k, kutatóintézetek, helyi kormányzati szervek, valamint nonprofit szervezetek munkatársait köti össze. A program lebonyolításához 2-3 fős trénercsapatokat keresünk, akik fő feladata a résztvevő szakértők és fogadó szervezetek tanulásának támogatása systems thinking és systems innovation témakörében.
Green Economy
Applications to the Pioneers into Practice programme are open!
February 27, 2020
We are looking for the next generation of climate innovators! Could this be you, if so please apply today!
Green Economy
Úton a dekarbonizáció felé, avagy hogyan válhat egy kkv erőforráshatékonnyá?
February 17, 2020
2020. február 13-án az Európai Unió Horizont 2020 programjának finanszírozásával megvalósuló EUCalc projekt keretein belül - Bécs, Koppenhága, London és Róma mellett - Budapesten is megrendezésre került egy szakmai fórum, amelynek megvalósítását az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. Zöld gazdaság osztálya koordinálta.
Green Economy
Forum Invitation - Towards decarbonisation, how to become a resource efficient SME
February 13, 2020
International, European and domestic strategies, guidelines and agreements accepted and published in recent months all promote environmental-friendly, energy, material and resource efficient business models and a low carbon economy. This also has an impact on the everyday operation of small and medium-sized enterprises, these objectives will determine the targets of national and European funding sources in the long run.
Green Economy
Bioökonómia – biomassza alapú gazdaság: részvétel tanulmányúton és konferencián
December 4, 2019
2019. november 27-28-án Stuttgartban került sor a Baden-Württemberg tartomány meghatározó bioökonómia helyszíneit bemutató tanulmányútra és a 4. Bioökonómia napra. Az IFKA Zöld Gazdaság csoportjának egyik projektje – Danube S3 Cluster – az agrár-élelmiszeriparral foglalkozik, így a szakmai rendezvényen való részvétel, és az ott szerzett új információk aktívan hozzájárulnak a további munkához. Emellett a körforgásos gazdaság egyik fontos pillére a bio-alapú üzleti modellek elősegítése, amely a csoport jövőbeni projektjeiben fog hangsúlyt kapni.
This website uses cookies to function. By continuing to browse this site, you agree to the use of cookies stored on your computer.