CIRCE2020 partnertalálkozó Innsbruckban

Green Economy
March 29, 2019
A CIRCE2020 projekt 5. partnertalálkozója március 26-27-én került megrendezésre Ausztriában, Innsbruckban, amelyen a Zöld gazdaság csoport is részt vett.

A kétnapos találkozó első napja az eddig elvégzett feladatok átbeszéléséről szólt, úgymint az azonosított hulladékáramokat és felkutatott technológiákat tartalmazó e-cloud, TRM (Technology Rating Methodology) és a folyamatban lévő életciklus (LCA) és életciklus költség (LCC) elemzések. A délutáni program részeként ellátogattunk a helyi szennyvíztisztító telepre, ahol többek között biohulladékok hasznosításával és fahulladékok elgázosításával is foglalkoznak. Ezután pedig megtekintettük a SINFONIA projekt által megvalósult „Smart City Lab”-ot.

A szerdai nap a következő félév feladatairól, teendőiről szólt. Az IFKA részéről Viszlay Zsuzsanna bemutatta a NISP projektet, amely az „Environmental Counselling Service” teljesítésében nyújthat segítséget. Az olasz partner - ETRA -  demonstrálta a „Matchmaking training”-hez kacsolódó lényeges információkat. Majd egy rövid beszélgetés keretében a partnerek kifejthették ötleteiket, kérdéseiket, megjegyzéseiket az addig elhangzottakról.

A továbbiakban a mintaterületeken kiválasztott problémás hulladékárok körfogásos üzleti modelleihez kapcsolódó akciótervekről volt szó, illetve az ezeket támogató tevékenységekről. Minden partner röviden bemutatta a saját  mintaterületéhez kapcsolódó tervezett akcióterveit.

News

Green Economy
Hogyan jelenhetnek meg a környezetvédelmi szempontok az építőipari beruházásokban?
June 4, 2019
„Fenntartható közbeszerzési megoldások az építőiparban” címmel szervezett szakmai fórumot az IFKA Zöld gazdaság csoportja a Millenáris Park Elektromobilitás Látogatóközpontban 2019. május 29-én. Az eseményen szakpolitikai és hatósági szereplők, közbeszerzési tanácsadók és szakértők, illetve az építőipari közbeszerzéseket kiíró vállalatok, ajánlattevő cégek, valamint kis-és középvállalkozások képviselői vettek részt.
Green Economy
Meghosszabbították a jelentkezési határidőt a Pioneers into Practice programba
April 19, 2019
A Climate-KIC, Európa legnagyobb klímainnovációs közössége 2019-ben is elindítja a Pioneers into Practice (PiP) elnevezésű, immár 20 európai ország részvételével zajló, nemzetközi szakértői csereprogramját.
Green Economy
Interaktív tudáscsere a zöld innovációs közbeszerzések kapcsán
April 18, 2019
Április 16-án a főbb beszerző szervezetek, innovációs szövetségek, cégek és egyéb képviselők részvételével interaktív beszélgetést szervezett az IFKA Zöld gazdaság csoportja a GREENIN projekt keretében, amely során számos ötlettel, javaslattal gazdagodtak a résztvevők.
Green Economy
Az IFKA hivatalosan is csatlakozott a Körforgásos Gazdaság Platformhoz
April 17, 2019
Újabb 20 szervezet – köztük az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. is – csatlakozott 2019. április 15-én a Körforgásos Gazdaság Platformhoz. A csatlakozott 68 szervezet – államigazgatás, vállalkozói szektor, érdekvédelmi szervek, szövetségek és kutatóintézet – vállalta, hogy felgyorsítják a körforgásos gazdaságra való átállást.
Green Economy
Újabb lépés a sikeres klaszterauditok felé
April 15, 2019
Danube S3 Cluster projektünk következő állomásaként Mariborban, Szlovéniában ült össze a 11 országból álló partnerség. Az IFKA-t a Zöld gazdaság csoport képviselte a kétnapos egyeztetésen.
Green Economy
Megtartottuk a TRIS Ipari Szimbiózis Tanácsadó Testület hetedik ülését
April 1, 2019
2019. március 29-én hetedik alkalommal ült össze a TRIS projekt keretében életre hívott Ipari Szimbiózis Tanácsadó Testület, amelyet a Herman Ottó Intézetben tartottunk meg 14 fő részvételével.
This website uses cookies to function. By continuing to browse this site, you agree to the use of cookies stored on your computer.