CIRCE2020 partnertalálkozó Innsbruckban

Green Economy
March 29, 2019
A CIRCE2020 projekt 5. partnertalálkozója március 26-27-én került megrendezésre Ausztriában, Innsbruckban, amelyen a Zöld gazdaság csoport is részt vett.

A kétnapos találkozó első napja az eddig elvégzett feladatok átbeszéléséről szólt, úgymint az azonosított hulladékáramokat és felkutatott technológiákat tartalmazó e-cloud, TRM (Technology Rating Methodology) és a folyamatban lévő életciklus (LCA) és életciklus költség (LCC) elemzések. A délutáni program részeként ellátogattunk a helyi szennyvíztisztító telepre, ahol többek között biohulladékok hasznosításával és fahulladékok elgázosításával is foglalkoznak. Ezután pedig megtekintettük a SINFONIA projekt által megvalósult „Smart City Lab”-ot.

A szerdai nap a következő félév feladatairól, teendőiről szólt. Az IFKA részéről Viszlay Zsuzsanna bemutatta a NISP projektet, amely az „Environmental Counselling Service” teljesítésében nyújthat segítséget. Az olasz partner - ETRA -  demonstrálta a „Matchmaking training”-hez kacsolódó lényeges információkat. Majd egy rövid beszélgetés keretében a partnerek kifejthették ötleteiket, kérdéseiket, megjegyzéseiket az addig elhangzottakról.

A továbbiakban a mintaterületeken kiválasztott problémás hulladékárok körfogásos üzleti modelleihez kapcsolódó akciótervekről volt szó, illetve az ezeket támogató tevékenységekről. Minden partner röviden bemutatta a saját  mintaterületéhez kapcsolódó tervezett akcióterveit.

News

Green Economy
Meghosszabbították a jelentkezési határidőt a Pioneers into Practice programba
April 19, 2019
A Climate-KIC, Európa legnagyobb klímainnovációs közössége 2019-ben is elindítja a Pioneers into Practice (PiP) elnevezésű, immár 20 európai ország részvételével zajló, nemzetközi szakértői csereprogramját.
Green Economy
Interaktív tudáscsere a zöld innovációs közbeszerzések kapcsán
April 18, 2019
Április 16-án a főbb beszerző szervezetek, innovációs szövetségek, cégek és egyéb képviselők részvételével interaktív beszélgetést szervezett az IFKA Zöld gazdaság csoportja a GREENIN projekt keretében, amely során számos ötlettel, javaslattal gazdagodtak a résztvevők.
Green Economy
Az IFKA hivatalosan is csatlakozott a Körforgásos Gazdaság Platformhoz
April 17, 2019
Újabb 20 szervezet – köztük az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. is – csatlakozott 2019. április 15-én a Körforgásos Gazdaság Platformhoz. A csatlakozott 68 szervezet – államigazgatás, vállalkozói szektor, érdekvédelmi szervek, szövetségek és kutatóintézet – vállalta, hogy felgyorsítják a körforgásos gazdaságra való átállást.
Green Economy
Újabb lépés a sikeres klaszterauditok felé
April 15, 2019
Danube S3 Cluster projektünk következő állomásaként Mariborban, Szlovéniában ült össze a 11 országból álló partnerség. Az IFKA-t a Zöld gazdaság csoport képviselte a kétnapos egyeztetésen.
Green Economy
Megtartottuk a TRIS Ipari Szimbiózis Tanácsadó Testület hetedik ülését
April 1, 2019
2019. március 29-én hetedik alkalommal ült össze a TRIS projekt keretében életre hívott Ipari Szimbiózis Tanácsadó Testület, amelyet a Herman Ottó Intézetben tartottunk meg 14 fő részvételével.
Green Economy
CIRCE2020 partnertalálkozó Innsbruckban
March 29, 2019
A CIRCE2020 projekt 5. partnertalálkozója március 26-27-én került megrendezésre Ausztriában, Innsbruckban, amelyen a Zöld gazdaság csoport is részt vett.
This website uses cookies to function. By continuing to browse this site, you agree to the use of cookies stored on your computer.