CIRCE2020 partnertalálkozó Innsbruckban

Green Economy
March 29, 2019
A CIRCE2020 projekt 5. partnertalálkozója március 26-27-én került megrendezésre Ausztriában, Innsbruckban, amelyen a Zöld gazdaság csoport is részt vett.

A kétnapos találkozó első napja az eddig elvégzett feladatok átbeszéléséről szólt, úgymint az azonosított hulladékáramokat és felkutatott technológiákat tartalmazó e-cloud, TRM (Technology Rating Methodology) és a folyamatban lévő életciklus (LCA) és életciklus költség (LCC) elemzések. A délutáni program részeként ellátogattunk a helyi szennyvíztisztító telepre, ahol többek között biohulladékok hasznosításával és fahulladékok elgázosításával is foglalkoznak. Ezután pedig megtekintettük a SINFONIA projekt által megvalósult „Smart City Lab”-ot.

A szerdai nap a következő félév feladatairól, teendőiről szólt. Az IFKA részéről Viszlay Zsuzsanna bemutatta a NISP projektet, amely az „Environmental Counselling Service” teljesítésében nyújthat segítséget. Az olasz partner - ETRA -  demonstrálta a „Matchmaking training”-hez kacsolódó lényeges információkat. Majd egy rövid beszélgetés keretében a partnerek kifejthették ötleteiket, kérdéseiket, megjegyzéseiket az addig elhangzottakról.

A továbbiakban a mintaterületeken kiválasztott problémás hulladékárok körfogásos üzleti modelleihez kapcsolódó akciótervekről volt szó, illetve az ezeket támogató tevékenységekről. Minden partner röviden bemutatta a saját  mintaterületéhez kapcsolódó tervezett akcióterveit.

News

Green Economy
Meghosszabbított jelentkezési határidő Pioneers into Practice programra
May 14, 2020
A Pioneers into Practice (PIP) programot a Climate-KIC, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet innovációs közössége támogatja, magyarországi lebonyolításáért pedig az IFKA Zöld gazdaság osztálya felelős.
Green Economy
Tegyük körforgásossá, azaz hatékonnyá! - virtuális gyakorlati tréning az IFKA szervezésében
May 14, 2020
A CIRCE2020 (Expansion of the CIRcular Economy concept in the Central Europe local productive districts) projekt keretein belül az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. Zöld gazdaság osztálya az LCA Center Egyesülettel közösen két napos virtuális tréninget szervez 2020. június 4-én és 5-én.
Green Economy
Jelentkezés a Pioneers into Practice programba
March 19, 2020
Várjuk a jelentkezéseket szakértői és fogadószervezetek kapcsán: április 23-ig: a Pioneers into Practice (PIP) programot a Climate-KIC, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet innovációs közössége támogatja, magyarországi lebonyolításáért pedig az IFKA Zöld gazdaság osztálya felelős.
Green Economy
Felhívás a Pioneers into Practice 2020 program tréneri feladatainak ellátására
February 28, 2020
A Pioneers into Practice program a Climate-KIC klímaváltozási szakértőket célzó mobilitási programja. Az ipar, a KKV-k, kutatóintézetek, helyi kormányzati szervek, valamint nonprofit szervezetek munkatársait köti össze. A program lebonyolításához 2-3 fős trénercsapatokat keresünk, akik fő feladata a résztvevő szakértők és fogadó szervezetek tanulásának támogatása systems thinking és systems innovation témakörében.
Green Economy
Applications to the Pioneers into Practice programme are open!
February 27, 2020
We are looking for the next generation of climate innovators! Could this be you, if so please apply today!
Green Economy
Úton a dekarbonizáció felé, avagy hogyan válhat egy kkv erőforráshatékonnyá?
February 17, 2020
2020. február 13-án az Európai Unió Horizont 2020 programjának finanszírozásával megvalósuló EUCalc projekt keretein belül - Bécs, Koppenhága, London és Róma mellett - Budapesten is megrendezésre került egy szakmai fórum, amelynek megvalósítását az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. Zöld gazdaság osztálya koordinálta.
This website uses cookies to function. By continuing to browse this site, you agree to the use of cookies stored on your computer.