Szakmai találkozó a CIRCE2020 projekthez kapcsolódóan

Green Economy
November 25, 2019
November 21-22-én Olaszországban, Bassano del Grappa városában került megrendezésre a CIRCE2020 projekt keretei között arra a nemzetközi találkozóra, amelyen nemcsak a projektben résztvevő partnerek, hanem a körforgásos gazdasági modellek kialakításában is együttműködő vállalatok szakértői is részt vettek.

Az első napon egy tréning keretei között a szakértők megvitatták annak lehetőségét, hogy az azonosított jógyakorlatok milyen módon népszerűsíthetők a vállalatok körében, illetve milyen kommunikációs stratégiára van szükség annak érdekében, hogy kézzel fogható bizonyítást nyerjen az a tény, hogy a körforgásos gazdaság tulajdonképpen anyag-, erőforrás-és energiahatékonyságról szól. Ezáltal ehhez nemcsak környezetvédelmi, hanem gazdasági érdekek is fűződnek.

A következő nap egy üzemlátogatással kezdődött, ahol az olasz partnerrel együttműködő kommunális és ipari hulladékkezelő telepen vezették körbe a résztvevőket. Bemutatásra került a PVC hulladékok kiválogatásának művelete, amelyeket ezután az új modell szerint lerakás helyett anyagában újrahasznosításra szállítanak, illetve a háztartásokban és konyhákban keletkező élelmiszermaradékok biológiai rothasztásának technológiája, amelynek végén biogáz termelődik.

A nap második felében az azonosított lehetséges ipari szimbiózis kapcsolatok és jógyakorlatok kerültek megosztásra a meghívott szakértők által. Emellett egy panelbeszélgetés során a résztvevők megoszthatták tapasztalataikat, meglátásaikat, nehézségeiket és megoldási lehetőségeiket egymás között a körforgásos gazdaság üzleti modellek kialakításával kapcsolatosan.

Az esemény nemcsak a tapasztalatok megosztására, hanem a nemzetközi kapcsolatépítésre is kiváló volt.

News

Green Economy
Jelentkezés a Pioneers into Practice programba
March 19, 2020
Várjuk a jelentkezéseket szakértői és fogadószervezetek kapcsán: április 23-ig: a Pioneers into Practice (PIP) programot a Climate-KIC, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet innovációs közössége támogatja, magyarországi lebonyolításáért pedig az IFKA Zöld gazdaság osztálya felelős.
Green Economy
Felhívás a Pioneers into Practice 2020 program tréneri feladatainak ellátására
February 28, 2020
A Pioneers into Practice program a Climate-KIC klímaváltozási szakértőket célzó mobilitási programja. Az ipar, a KKV-k, kutatóintézetek, helyi kormányzati szervek, valamint nonprofit szervezetek munkatársait köti össze. A program lebonyolításához 2-3 fős trénercsapatokat keresünk, akik fő feladata a résztvevő szakértők és fogadó szervezetek tanulásának támogatása systems thinking és systems innovation témakörében.
Green Economy
Applications to the Pioneers into Practice programme are open!
February 27, 2020
We are looking for the next generation of climate innovators! Could this be you, if so please apply today!
Green Economy
Úton a dekarbonizáció felé, avagy hogyan válhat egy kkv erőforráshatékonnyá?
February 17, 2020
2020. február 13-án az Európai Unió Horizont 2020 programjának finanszírozásával megvalósuló EUCalc projekt keretein belül - Bécs, Koppenhága, London és Róma mellett - Budapesten is megrendezésre került egy szakmai fórum, amelynek megvalósítását az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. Zöld gazdaság osztálya koordinálta.
Green Economy
Forum Invitation - Towards decarbonisation, how to become a resource efficient SME
February 13, 2020
International, European and domestic strategies, guidelines and agreements accepted and published in recent months all promote environmental-friendly, energy, material and resource efficient business models and a low carbon economy. This also has an impact on the everyday operation of small and medium-sized enterprises, these objectives will determine the targets of national and European funding sources in the long run.
Green Economy
Bioökonómia – biomassza alapú gazdaság: részvétel tanulmányúton és konferencián
December 4, 2019
2019. november 27-28-án Stuttgartban került sor a Baden-Württemberg tartomány meghatározó bioökonómia helyszíneit bemutató tanulmányútra és a 4. Bioökonómia napra. Az IFKA Zöld Gazdaság csoportjának egyik projektje – Danube S3 Cluster – az agrár-élelmiszeriparral foglalkozik, így a szakmai rendezvényen való részvétel, és az ott szerzett új információk aktívan hozzájárulnak a további munkához. Emellett a körforgásos gazdaság egyik fontos pillére a bio-alapú üzleti modellek elősegítése, amely a csoport jövőbeni projektjeiben fog hangsúlyt kapni.
This website uses cookies to function. By continuing to browse this site, you agree to the use of cookies stored on your computer.