Szakmai találkozó a CIRCE2020 projekthez kapcsolódóan

Green Economy
November 25, 2019
November 21-22-én Olaszországban, Bassano del Grappa városában került megrendezésre a CIRCE2020 projekt keretei között arra a nemzetközi találkozóra, amelyen nemcsak a projektben résztvevő partnerek, hanem a körforgásos gazdasági modellek kialakításában is együttműködő vállalatok szakértői is részt vettek.

Az első napon egy tréning keretei között a szakértők megvitatták annak lehetőségét, hogy az azonosított jógyakorlatok milyen módon népszerűsíthetők a vállalatok körében, illetve milyen kommunikációs stratégiára van szükség annak érdekében, hogy kézzel fogható bizonyítást nyerjen az a tény, hogy a körforgásos gazdaság tulajdonképpen anyag-, erőforrás-és energiahatékonyságról szól. Ezáltal ehhez nemcsak környezetvédelmi, hanem gazdasági érdekek is fűződnek.

A következő nap egy üzemlátogatással kezdődött, ahol az olasz partnerrel együttműködő kommunális és ipari hulladékkezelő telepen vezették körbe a résztvevőket. Bemutatásra került a PVC hulladékok kiválogatásának művelete, amelyeket ezután az új modell szerint lerakás helyett anyagában újrahasznosításra szállítanak, illetve a háztartásokban és konyhákban keletkező élelmiszermaradékok biológiai rothasztásának technológiája, amelynek végén biogáz termelődik.

A nap második felében az azonosított lehetséges ipari szimbiózis kapcsolatok és jógyakorlatok kerültek megosztásra a meghívott szakértők által. Emellett egy panelbeszélgetés során a résztvevők megoszthatták tapasztalataikat, meglátásaikat, nehézségeiket és megoldási lehetőségeiket egymás között a körforgásos gazdaság üzleti modellek kialakításával kapcsolatosan.

Az esemény nemcsak a tapasztalatok megosztására, hanem a nemzetközi kapcsolatépítésre is kiváló volt.

News

Green Economy
Tegyük körforgásossá, azaz hatékonnyá – virtuális gyakorlati tréninget szerveztünk
June 18, 2020
A CIRCE2020 (Expansion of the CIRcular Economy concept in the Central Europe local productive districts) projekt keretein belül az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. az LCA Center Egyesülettel közösen két napos virtuális tréninget szervezett 2020. június 4-én és 5-én.
Green Economy
Meghosszabbított jelentkezési határidő Pioneers into Practice programra
May 14, 2020
A Pioneers into Practice (PIP) programot a Climate-KIC, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet innovációs közössége támogatja, magyarországi lebonyolításáért pedig az IFKA Zöld gazdaság osztálya felelős.
Green Economy
Tegyük körforgásossá, azaz hatékonnyá! - virtuális gyakorlati tréning az IFKA szervezésében
May 14, 2020
A CIRCE2020 (Expansion of the CIRcular Economy concept in the Central Europe local productive districts) projekt keretein belül az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. Zöld gazdaság osztálya az LCA Center Egyesülettel közösen két napos virtuális tréninget szervez 2020. június 4-én és 5-én.
Green Economy
Jelentkezés a Pioneers into Practice programba
March 19, 2020
Várjuk a jelentkezéseket szakértői és fogadószervezetek kapcsán: április 23-ig: a Pioneers into Practice (PIP) programot a Climate-KIC, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet innovációs közössége támogatja, magyarországi lebonyolításáért pedig az IFKA Zöld gazdaság osztálya felelős.
Green Economy
Felhívás a Pioneers into Practice 2020 program tréneri feladatainak ellátására
February 28, 2020
A Pioneers into Practice program a Climate-KIC klímaváltozási szakértőket célzó mobilitási programja. Az ipar, a KKV-k, kutatóintézetek, helyi kormányzati szervek, valamint nonprofit szervezetek munkatársait köti össze. A program lebonyolításához 2-3 fős trénercsapatokat keresünk, akik fő feladata a résztvevő szakértők és fogadó szervezetek tanulásának támogatása systems thinking és systems innovation témakörében.
Green Economy
Applications to the Pioneers into Practice programme are open!
February 27, 2020
We are looking for the next generation of climate innovators! Could this be you, if so please apply today!
This website uses cookies to function. By continuing to browse this site, you agree to the use of cookies stored on your computer.