DanubeChance2.0 projekt - Hogyan vigyázzunk a vállalkozások egészségére?

International Relations
April 24, 2020
Jelentés készült 11 Duna menti ország vállalkozói válság-kezelő helyzetéről és a válságban lévő és újrakezdő vállalkozók támogatására alkalmazott szakpolitikai eszközökről.
Az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. által vezetett DanubeChance2.0 projektben az ausztriai Centre for Social Innovation által készített jelentés számos érdekes és mélyreható információval szolgál a gazdasági termelékenység javítása iránt elkötelezett politikai döntéshozók számára.

A jelentés az újrakezdő vállalkozásokra vonatkozó 6 dimenziót ismertet, úgyis mint:
•    létezik-e kifejezetten az újrakezdő vállalkozókat támogató szakpolitikai eszköz
•    milyen szerkezetátalakítási modellek támogatottak
•    milyenek a csőd- és fizetésképtelenségi irányelvek, létezik-e az újrakezdő vállalkozások hálózata és együttműködése
 
A jelentés emellett tartalmaz egy összehasonlító elemzést a Duna menti országok helyzetéről és egy prezentációt a jó gyakorlatokról, melyek beazonosításra kerültek a 10 partner országban. Kiemelt figyelmet szentel a bukás utáni megbélyegzés kérdéskörének, és annak, hogy mely ország hogyan kezeli ezt a kérdéskört.

A fenti elemek mellett a dokumentum betekintést nyújt a projekt területén kívül azonosított szakpolitikai jó gyakorlatokba, mint például az Early Warning Rendszer. A sikeres, a gyakorlatban is megvalósult eszközök tanulmányozásával a cél a figyelem ráírányítása a veszélyben lévő és az újrakezdő vállalkozások szegmensére.
  
A beszámoló teljes változata az alábbi linken érhető el: 

http://www.interreg-danube.eu/uploads/media/approved_project_output/0001/39/ed9f2c35138b784502205e4019f7aec2f372348e.pdf

 


 
This website uses cookies to function. By continuing to browse this site, you agree to the use of cookies stored on your computer.