Magyar vállalatok, családi vállalatok - Hogyan válaszoljunk sikeresen a kihívásokra?

Industry 4.0 and digitalisation
October 10, 2018
A Világgazdaság által szeptember 27-én szervezett konferencián Koltai Zoltán, az Ipar 4.0 Mintagyárak kiemelt projekt menedzsere is előadást tartott „Kisvállalat nagy lehetőségekkel: hazai kkv-k és Ipar 4.0 által nyújtott lehetőségek” címmel.


A projekt által nyújtott lehetőségek bemutatásában hangsúlyozta, hogy a hatékonyság és a nyereség növeléséhez nem kell feltétlenül azonnal hatalmas beruházásokban gondolkodni, ugyanis egyszerű és olcsó megoldásokkal is el lehet indulni az ipari digitalizáció útján. Néhány példán mutatta be, hogy 40-300 ezer forintos ráfordítással akár 12 százalékos hatékonyságnövelés is elérhető, vagy a selejt csökkenthető 20 százalékkal.

A program konkrét pénzbeli támogatást ugyan nem nyújt – bár az ingyenesen igénybe vehető szolgáltatások értéke 1-3 millió forint -, de a jövő év elejétől dedikált forrás áll majd a programban részt vevők rendelkezésére, hogy cégre szabott fejlesztési tervekben javasolt fejlesztéseket meg is tudják valósítani.

Több...

This website uses cookies to function. By continuing to browse this site, you agree to the use of cookies stored on your computer.