Social(i)Makers Fesztivál - Szociális Innováció a gyakorlatban

International Relations
September 18, 2018
Az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara tisztelettel meghívja Önt a ”Szociális innováció a gyakorlatban” címmel, az INTERREG Közép-Európai programban futó Social(i)Makers projekt oktatási nyitó Fesztiváljára.

M E G H Í V Ó
 

Az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara tisztelettel meghívja Önt a ”Szociális innováció a gyakorlatban” címmel, az INTERREG Közép-Európai programban futó Social(i)Makers projekt oktatási nyitó Fesztiváljára.


Az oktatási program általános célja a szociális innovációs ökoszisztéma fejlesztése, az abban részt vevő érdekeltek, azaz társadalmi vállalkozók, pénzügyi befektetők, szakpolitikai döntéshozók, civil társadalmi szervezetek és tenni akaró állampolgárok szociális innovációs készségeinek fejlesztése, együttműködésük ösztönzése.

Az angol nyelvű tanulás (előzetes regisztrációval) 7 Modulban, on-line oktatási rendszerben (MOOC) végezhető el, illetve ugyanezek a modulok csoportos helyszíni oktatásban is megrendezésre kerülnek magyarul az ősz folyamán. A Modulok sikeres teljesítéséről a résztvevők oklevelet kapnak. Az online angol nyelvű tananyag ezen a linken érhető el: https://social-innovation-academy.teachable.com/.


A Fesztiválon neves előadók beszélnek a társadalmi vállalkozások titkairól, a befektetési lehetőségekről, az elért társadalmi hatás méréséről, a pénzhez jutás módozatairól, és bemutatásra kerülnek az egyes Modulok bevezető videói.


Jöjjön el, ismerkedjen meg ezzel az új oktatási, tudásszerzési módszerrel, és váljon felkészült és sikerre orientált szociális innovátorrá!


Szeretettel várjuk 2018. szeptember 21-én 10 órától (regisztráció 9:30-tól) a Novotel Budapest Centrumban (1088 Budapest, Rákóczi út 43-45.)


Felhívjuk figyelmét, hogy a rendezvényen való részvétel feltétele az előzetes regisztráció!


Regisztráció
a következő linken lehetséges: http://regisztracio.bkik.hu/?q=node/174


A Szociális Innováció Akadémiája az alábbi 7 témát fedi moduláris rendszerben:

 

  1. Aktív polgári részvétel (Active Citizenship)
  2. Társadalmi vállalkozások indítása és fejlesztése (Social Business)
  3. Technológiák a társadalmi innováció szolgálatában (Technology for Social Innovation)
  4. Érintettek bevonása (Stakeholder Engagement)
  5. Társadalmi hatáselemzés (Impact Assessment)
  6. Társadalmi hasznosságú befektetések (Impact Investing)
  7. Társadalmi innováció és a szakpolitikák (Social Innovation Policy)
Az esemény programjáról IDE kattintva tájékozódhat. 

News

Industry development
A kormány elfogadta a KKV Stratégiát, melyben kiemelt szerepet kap az IFKA
January 25, 2024
A kormány célja, hogy az évtized második felében ismét a folyamatos növekedésé legyen a főszerep, 2030-ra pedig a gazdasági fejlettség az uniós átlag 90 százalékát érje el. Ennek érdekében felülvizsgálta és elfogadta a „a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások megerősítésének stratégiája 2019–2030” c. stratégiai dokumentumot (a továbbiakban: KKV Stratégia), és meghatározta a vállalkozások érdekében a következő két évben elvégzendő kiemelt vállalkozásfejlesztési intézkedéseket.
Industry development
Az IFKA az egyik nyertese az Európai Vállalkozásfejlesztési Díj nemzeti versenyének
July 3, 2023
2023. július 3-án az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. képviseletében Szabados Richárd ügyvezető és Billo Kármen szakmai vezető vette át az üzleti környezet fejlesztése, és a vállalkozások külpiacra lépésének elősegítése elnevezésű kategória nyertesének járó díjat az Európai Vállalkozásfejlesztési Díj nemzeti fordulójának átadásán. A díjat a VALI.HU - The personalised business information website című projekttel nyerték el.
Industry development
Modern Gyárak Éjszakája 2022. – A hazai élvonalbeli technológiák bemutatkozása
November 14, 2022
2022. november 11-én, immár hatodik alkalommal rendezték meg a Modern Gyárak Éjszakáját. A megnyitó a pécsi KONTAKT-Elektro Kft. telephelyén volt, ahol az országos programsorozat részeként tartott eseményt György László, a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára nyitotta meg.
Industry development
Hamarosan újra Modern Gyárak Éjszakája – ezúttal is hibrid formában nyitják meg kapuikat a hazai gyárak
October 27, 2022
2022. november 11-én immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Modern Gyárak Éjszakája programsorozat, az idei évben a Kulturális és Innovációs Minisztérium és az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. szervezésében. Ahogyan tavaly novemberben, úgy idén is hibrid formában: a személyes gyárlátogatások mellett virtuális túrák is színesítik a kínálatot.
Industry development
Nemzetközi szintű magyar cégek kellenek az ország sikeréhez
October 12, 2022
Nemzetközi szinten, akár világviszonylatban is versenyképes magyar cégek kellenek az ország sikeréhez - mondta a Magyar Multi Program szerdai oklevélátadó ünnepségén Budapesten a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára.
Industry development
Magyar Multi Program - Oklevélátadó és szakmai nap
October 12, 2022
2022. október 12-én a Kulturális és Innovációs Minisztérium, az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. és a Makronóm Intézet a Várkert Bazárban tartotta meg a Magyar Multi Program köré szerveződött, oklevélátadóval egybekötött szakmai napját. Oklevelet a program 2021. évi körében résztvevő és pályázati forrást elnyert 81 vállalkozás kapott.
Our services
  • Education
  • Partnership
  • Tranining and guidance
  • Consultancy
  • R+D activity
 
Contact Us
 
This website uses cookies to function. By continuing to browse this site, you agree to the use of cookies stored on your computer.