Az IFKA az egyik nyertese az Európai Vállalkozásfejlesztési Díj nemzeti versenyének

Industry development
July 3, 2023
2023. július 3-án az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. képviseletében Szabados Richárd ügyvezető és Billo Kármen szakmai vezető vette át az üzleti környezet fejlesztése, és a vállalkozások külpiacra lépésének elősegítése elnevezésű kategória nyertesének járó díjat az Európai Vállalkozásfejlesztési Díj nemzeti fordulójának átadásán. A díjat a VALI.HU - The personalised business information website című projekttel nyerték el.


Fotó: GFM

A hazai kis- és középvállalkozások súlya jelentős a magyar gazdaságban, ők adják a magyar gazdaság gerincét – hangsúlyozta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a díjátadón. Kiemelte, a magyar kkv-k a hazai vállalkozások 99 százalékát teszik ki, a foglalkoztatottak 72 százalékát alkalmazzák, ezzel több millió magyar család megélhetését adják. A tárcavezető szerint a magyar gazdaság növekedéséhez innovatív, kezdeményező, kockázattűrő vállalkozásokra, őket támogató szervezetekre, programokra van szükség. Hozzátette: ezen programok nélkül Magyarországon recesszió lenne, ezek a hitelprogramok képesek a magyar gazdaságot a nehézségek ellenére is növekedési pályán tartani.

Elmondta, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium számára kiemelten fontos a kkv-k tudás és kompetencia növelése, a vállalkozói kultúra fejlesztése, a vállalkozói kedv ösztönzése. Ennek érdekében kötött megállapodást a minisztérium tulajdonosi joggyakorlásában működő IFKA a VOSZ-szal és a KAVOSZ Zrt.-vel, hogy egy, a vállalkozásokat támogató hatékony rendszer álljon össze, amely kiaknázza a fejlesztési programok közötti szinergiákat.

Az Európai Bizottság által alapított Európai Vállalkozásfejlesztési Díjat 2006-ban adták át először, Magyarország pedig minden évben részese volt a kezdeményezésnek. Az idei spanyolországi döntőn a nemzeti nyertesek közül az IFKA és a KAVOSZ projektjei kapnak majd lehetőséget Magyarország képviseletére.

This website uses cookies to function. By continuing to browse this site, you agree to the use of cookies stored on your computer.