A jövő magyar multicégeinek találkozója

Industry development
December 13, 2021
Az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. a Makronóm Intézettel közösen első alkalommal rendezte meg, hagyományteremtő szándékkal, a Magyar Multi Program köré szerveződő zártkörű szakmai napját, a Magyar Multi Meet-upot. A Magyar Multi Program a nagy növekedési potenciállal bíró, innovatív és exportképes termékeket, illetve szolgáltatásokat előállító kkv-k megerősítését tűzte ki célul, akik regionális bajnokká válhatnak és akikben benne van a multivá válás képessége.

2021. december 9-én délelőtt a Magyar Tudomány Akadémián gyűltek össze a Magyar Multi Programban résztvevő cégek vezetői. A szakmai nap célja az volt, hogy a vállalkozások képviselői megismerjék az elérhető, célzott támogatási és forráslehetőségeket, megoszthassák tapasztalataikat és az előttük álló megoldandó kihívásokat, mindezt szakértő csapat vezetésével és közreműködésével.
Az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. részéről Barta-Eke Gyula ügyvezető nyitotta meg a programot. Köszöntőjében kiemelte, nagy öröm számára, hogy a tudomány házában tanácskozhatnak a magyar gazdaság fontos szereplői, majd hozzátette: nagy siker, hogy a Magyar Multi Program elindulása óta ma már szakmai napot tudnak szervezni a program köré. Ezt követően Kerekes György, a Makronóm Intézet szakmai vezetője vette át a szót, aki az IFKA és a Makronóm feladatmegosztásáról beszélt, mely együttműködésben az IFKA a szakmai előminősítéseket,  a Makronóm Intézet  pedig az elemzéseket végzi. A két szervezet ilyen formán valóban tevékenyen tudja segíteni a hazai gazdaságot - tette hozzá.
 
A szervezői köszöntőket követően Dr. György László, gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár tartotta meg nyitó előadását, amelyben hangsúlyozta: a magyar gazdaság a magyar vállalkozások támogatásával tud erősödni, majd néhány személyes példával illusztrálta az egyes Magyar Multi Programban résztvevő cégek munkáját. 
A szakmai bemutató előadások sorát Jákli Gergely, az EXIM elnök-vezérigazgatója nyitotta meg, aki a fenntartható fejlesztésekről, exportfinanszírozásról, valamint a külpiaci terjeszkedésről beszélt. Őt követte Katona Bence, a Hiventures Zrt. vezérigazgatója, aki kiemelte: a Magyar Multi Program és a Hiventures tőkefinanszírozása jelentős mértékben katalizálhatja a növekedési pályán lévő vállalkozások szintlépését. A Meet-up harmadik előadója Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója volt, aki online csatlakozott az eseményre. Beszédében a célzott finanszírozási és forrásbevonási programokat, lehetőségeket mutatta be a részvevőknek, kiemelve, hogy a Széchenyi Kártya Program kedvezményes hitelterméket kínál a hazai kkv-k számára a COVID-19 koronavírus járvány miatti veszélyhelyzet kezelésére, amelyek rugalmasan illeszkednek a vállalkozás szükségleteihez.
 
A szakmai nap végén egyéni, kötetlen konzultációkra is sor került, melyen minden előadó szervezet képviselője részt vett.
 
This website uses cookies to function. By continuing to browse this site, you agree to the use of cookies stored on your computer.