DanubeChance2.0 és Finance4SocialChange nemzetközi projektek zárókonferenciája

International Relations
November 29, 2021
November 23 és 25 között Budapesten tartották meg a DanubeChance2.0 és Finance4SocialChange nemzetközi projektek hibrid zárókonferenciáját, ahol a magyarországi, ausztriai, németországi, szlovákiai, szerbiai és szlovéniai projektpartnerek beszélgetéseinek középpontjában a nehézséggel küzdő, illetve újrakezdő vállalkozók ügye volt.
A konferenciát Hunyadi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium vállalkozásfejlesztési főosztályvezetője nyitotta meg. A DanubeChance2.0 projektpartnerei a délelőtt folyamán a második esélyt kapott vállalkozások támogatásának eredményeit és tanulságait vitatták meg egymással, a délutáni előadásokat követően pedig arról esett szó, melyek lehetnek a jövőbeni irányok a vállalkozások támogatásának formáit illetően. A projekt keretében kidolgoztak egy 10 modulból álló képzési anyagot, egy komplex, mentori tevékenységet tartalmazó inkubációs programot, egy önvizsgálaton alapuló pénzügyi diagnosztikai rendszert, valamint a „Duna Régiós Második Esély Stratégiát” a nehézséggel küzdő vállalkozások támogatására, melyet a konferencián be is mutattak a partnerek. A program különösen a világjárvány okozta világgazdasági helyzetben komoly segítséget jelentett a nehéz helyeztbe került vállalkozásoknak.

A konferencia második napján a Finance4SocialChange projekt résztvevői bemutatták eredményeiket, azokat a nemzeti és regionális szakpolitikai programokat, amelyeknek tervezéséhez és megvalósításához a projekt hozzájárult. A Finance4SocialChange fő eredménye az első „Duna régiós Társadalmi Hasznosságú Befektetési Stratégia”, amelyet először a konferencián ismertettek. A stratégia elemzi a társadalmi hatású befektetések helyzetét, és ajánlásokat fogalmaz meg elsősorban a szakpolitika számára a további fejlődési irányokról. 

A harmadik napon a koronavírus-járvány került előtérbe, a pandémia hatásai a gazdasági, üzleti világra. Ezt követően bemutatkozott az Unicredit Social Banking üzletága, amely a projekt kiemelt partnere.
 
Galéria:




 
This website uses cookies to function. By continuing to browse this site, you agree to the use of cookies stored on your computer.